annonse

annonse

Tren en lokal kjendis for å fremme folkehelsa

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Koronapandemien har tæret på formen til nordmenn flest. Nå fronter mediene kjendisenes kamp for å komme i form. Det er en strålende idé å adoptere for lokale treningssentre.

NRK.no melder at kjendisadvokat Brynjar Meling skal «kikkes i kortene døgnet rundt» i ett år samtidig som han skal trene. Treningen skjer med personlig trener Kristin Jahren ved Stavanger Idrettsklinikk.

– Jeg skal gå fra feit 54-åring til fit 55-åring, sier han til NRK.

Legen som skal overvåke det hele, Morten Munkvik (kjent gjennom NRK-podcasten Radiolegen) skal skrive bok om det.

Boken skal han skrive sammen med lege og kollega Kristian Høines: En grundig bok om helsegevinster ved trening, aktivitet, godt kosthold og sunne livsvaner. Med motiverende informasjon om hvilke endringer som skjer i kroppen når man forandrer livsstil, ifølge NRK.

– Så håper vi Brynjar vil fungere både som prøvekanin og lokkemus, sånn at flere finner ut hvordan de skal gå fra «feit til fit», sier Munkvik.

I Discovery-programmet «16 weeks of Hell» skal seks kjendiser begi seg ut på en knallhard reise for å komme i form etter et tungt koronaår, skriver Dagbladet.

Kjendisene skal gjennom beinhard styrketrening og følge et sunt kosthold for jobbe seg mot et lettere og sunnere liv. De skal ikke konkurrere mot hverandre, men lage mat, trene og motstå livets søte fristelser helt på egen hånd gjennom en 16 ukers periode.

Ernæringsfysiolog Anette Skarpaas Ramm og tidligere langrennsløper Martin Johnsrud Sundby, skal stå for det faglige.

TV-kjendis Christer Falck, radiomann Sandeep Singh, TV-mann Håvard Lilleheie, musiker Jørn Hoel, YouTube-stjerne Agnete «Agnetesh» Husebye og komiker Trine Lise Olsen skal delta.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Adopter ideen lokalt

Det er langt fra første gang at mediene bringer kom-i-form, kosthold og slanke-tips til publikum, men å følge kjente personer – som alle kan sies å ha et betydelig potensiale – over tid er mer nyskapende.

Spesielt i en tid vi lever i nå, hvor det er dokumentert at mange har fått dårligere form (og det stod ikke så veldig bra til før pandemien heller).

Kjendis-klikksaker ala «fra feit til fit» i mediene, med fokus på sunn trening kombinert med et mer riktig kosthold, kan bidra til mer oppmerksomhet rundt generell folkehelse.

Og hvorfor ikke ta denne ideen enda lenger? Alle treningssentre/kjeder har en eller flere «mindre trente» lokalkjendiser i sin egen by og bygd.

En eller kanskje enda bedre, to, som nok kan overtales til å bli med på et løp for å bli det som populært kalles «en bedre versjon av seg selv».

Alle som jobber i treningsbransjen vet at det å komme i form, legge om livsstil, miste kilo og bli sunnere, ikke er gjort over natta. Og skal endringene bli varige må gamle vaner erstattes av nye vaner i uoverskuelig fremtid.

Å få med seg lokale kjendiser på et livsstilsløp, gjerne kombinert med foring av saker til lokalavisa, er god pr og markedsføring av folkehelse i praksis. Å lese eller se reisen til en man kan relatere seg til og som byr på seg selv, kan være dytten andre sofaslitere trenger for å gjøre noe med egen helse.

Det er en kjensgjerning at endel vegrer seg for å dra på treningssenter om de ikke føler seg «fit» allerede. Å fronte reisen til en lokalkjendis med oppturer og nedturer i jakten på bedre form og helse, kan få flere til å ville og våge – til det beste for folkehelsen samlet sett – og for treningssentrene.

Det er også uendelig mye bedre bransje-pr enn allerede supertrente «influensere» som har oppskriften på det meste…

Om det er noen treningssentre som tar ballen, skriver vi gjerne om prosessen underveis.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]