annonse

annonse

TREN-gründeren tilbake i manesjen

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Finn-Arve Megard bygde opp treningssenterkjeden TREN, som i 2012 ble solgt til Stamina. I januar ble Stamina Trening Haram solgt til Megard, som har børstet støv av TREN-merkevaren og lansert TREN Vatne.

Men det er ikke starten på en ny kjededannelse, ifølge Finn-Arve Megard.

– Jeg har ikke noen større ambisjoner eller fremtidsplaner enn at vi skal få til et godt treningstilbud for befolkningen på Vatne. Jeg har sprunget på «veksttredemøllen» i så mange år at jeg ikke har noe behov for å lage noe voldsomt.

– Så får man se om motivasjonen er der for at man skal gjøre noe mer etter hvert, forteller Megard.

Lang erfaring

Megard har vært i treningsbransjen siden tidlig på 90-tallet, men i 2016 var det stopp – før han i januar i år gjorde comeback i bransjen.

I 1991 startet han som aerobic-instruktør, og i 1995 startet han treningssenter i Ålesund sammen med sin bror og svigerinne. Ett senter i byen ble til to da de også startet opp på Moa.

I tillegg ble det etter hvert deleierskap i et senter i Sykkylven og et i Volda, under felles navn; TREN.

– Historien har gått med eierskifter og sammenslåinger, fram til om lag 2005 hadde vi også et samarbeid med 3T i Trondheim, forteller Megard – som, da den ble solgt, eide 75 prosent av TREN-kjeden.

I 2012 ble alle sentrene solgt til Stamina, hvor Megard ble med videre som regionsjef – frem til 2016. Da skulle kjeden effektivisere og omorganisere, og Megard takket ja til sluttpakke.

– Etter Stamina jobbet jeg et års tid i transportbransjen, men forskjellen fra trening til transport er stor: Fra tjo og hei og hæla i taket, til bare armod, forbannelse og frustrasjon, forteller Megard muntert.

Målet er 500 medlemmer

– Da jeg sluttet i den jobben fikk jeg etter hvert spørsmål fra Staminas regionsjef i Vest, Kjell Bjørnar Hetland, om jeg ikke ville overta Stamina-senteret på Vatne. Svaret mitt var «Nei, nei, den tiden er historie».

Men i oktober i fjor var de to tidligere kollegaene ute på middag, og spørsmålet kom opp igjen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Jeg sa nei, men nevnte det for kona da jeg kom hjem. Og hun sa «hvorfor ikke..?». Da begynte tankene om å overta.

Som tenkt så gjort, og i januar 2018 ble Stamina Trening Haram, TREN Vatne.

– Vi startet opp med om lag 220 betalende medlemmer ved nyttår, og januar har vært formidabel, med en vekst på 30 prosent. Målsettingen i løpet av et par års tid er å nærme oss 500 medlemmer. Da kan vi drive greit og ha et godt treningstilbud for bygdas befolkning, forteller Megard.

Folk vil treffe folk

Megard jobber selv på senteret.

– Senteret var stort sett ubemannet tidligere, men nå har medlemmene fått et utvidet gruppetilbud hvor vi har ni timer, hvorav to er sykkeltimer. At det nå er folk til stede på senteret igjen synes medlemmene er kjekt og de opplever en stor økning i kundeservicen.

– Hvordan synes du bransjen har forandret seg gjennom årene?

– Det har blitt mye større diversifisering med påtrykk fra billigaktørene. Å leie et lokale og kjøpe noen apparater krever ikke så mye, men jeg tror på at folk vil treffe folk. Jeg velger å tro at man får et visst antall medlemmer kun med apparater, men man må lage noe mer hvis «Magda på 55 år» også skal trene. Hun trenger et «Hei» når hun kommer og «Ha det» når hun går.

– Det opplevde vi tidligere også at treningssentrene i bygdene ble en sosial arena der folk treffes, for det er ikke så mange andre alternativer med kafeer og kjøpesentre, sier Megard.

Mantra er bevegelsesglede

Megard har bred og variert idrettsbakgrunn. I oppveksten var det skihopp, telemark og windsurfing, og sendere har det også vært golf, sykkel, toppturer og langrenn. Han har ett mantra: Bevegelsesglede.

– Det er mye snakk om at alt skal være så optimalt, perfekt, riktig etc. Og jeg blir så lei av å høre at det er mange som gjør øvelser feil. Den største feilen man kan gjøre på et treningssenter er å ikke være der! Fastslår Megard.

– Så bevegelsesglede slår alle apper og teknologi. Folk må læres opp til å få en indre motivasjon om å være i bevegelse og å mestre. Har man det tror jeg man klarer å motivere folk til livslang aktivitet; at man trener inne for å ha det bedre ute – og at det er både inne og ute hele året. Det er det jeg brenner for.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]