annonse

annonse

Tren mindre! Kan en treningskjede virkelig si det?

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Det spør Impulse Treningssenter om i sin nye januarkampanje med det utradisjonelle budskapet «Tren mindre, men bedre».  Kampanjen krydres riktignok med gratis trening for nye medlemmer frem til 1. mars.

– La oss gjøre det helt klart: Vi mener ikke at folk skal slutte å trene. Tvert imot. Vi mener imidlertid at det er viktig å finne den treningsmåten, -hyppigheten, og -rutinen som passer hver enkelt, sier markedsansvarlig Johannes Hvidsten i Impulse.

I en pressemelding fastslår kjeden at hver eneste januar pøser media ut artikler om gammelt ribbefett som må bort, nytt år og nye muligheter, osv.

Impulse, som alle andre, er lei av å føle på den dårlige samvittigheten etter jula, og mener at vi i alle fall ikke trenger treningssentre som sier det samme, heter det i meldingen.

VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Mange starter for hardt

Vi mennesker er forskjellige – og det er også motivasjonen vår for å trene. Med «tren bedre», mener vi på den måten som er bedre for hver enkelt. For du trenger nemlig ikke å bruke to timer på treningsstudio, tre dager i uka – om du ikke vil.

Noen ganger er ti minutter på mølla nok til å få roet ned tankekjøret. Andre ganger er en time i marka bedre.

– Av erfaring vet vi at altfor mange av de som melder seg inn på treningssentre i januar går ut av startblokkene i et forrykende tempo, som beklageligvis ofte bare varer noen få uker, påpeker Hvidsten.

– Og her er kjernen i budskapet vårt: Vi vil at medlemmene våre skal ta det i sitt tempo, og så skal vi sammen skape de gode treningsvanene, som varer år etter år, fortsetter han.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Må ha konkurransedyktige vilkår

– Hva er det målbare målet med kampanjen?

– Vårt største ønske er at medlemmene klarer å etablere gode, langsiktige treningsvaner. Ikke bare er det et ønske, det er et ansvar vi tar for kundenes suksess ved å etablere treningsvaner tidlig i medlemskapet, slik at de oppnår det de faktisk ønsker når de blir medlem på et treningssenter. Klarer de det vil også varigheten på medlemskapene øke deretter.

Johannes Hvidsten (Foto: Impulse)

– Dette legger vi til rette for gjennom aktivt å bruke PT-ene våre i kommunikasjonen gjennom hele kampanjeperioden, tilgjengeliggjøre treningsappen vår, Impulse Online, med skreddersydde program for nybegynnere samt øvrig kommunikasjon.

– Summen av dette vil bli målt i nye medlemmer, gjennomførte introtimer og salg av PT-timer. På sikt vil vi også kunne måle varigheten på medlemskap inngått i kampanjeperioden. Bransjens store utfordring er ikke å selge medlemskap, men å holde på medlemmene over tid, fastslår Hvidsten.

– Er det nødvendig med gratis trening frem til mars for å få inn folk til å trene?

– Selv om vi har en annerledes og sterk kampanje må vi også ha konkurransedyktige vilkår i et så lokalt marked som Trondheimsregionen er.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]