annonse

annonse

Trener1 mot EVO: Tett kamp på Fagerholt i Kristiansand

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Treningssenteret Trener1 åpnet rett før juleaften i nabolokalene til der EVO Fitness skal åpne nytt senter i mars. Trener1 har allerede 600 medlemmer og lover konkurranse «med blanke våpen».

– Med 1600 kvm., vesentlig større maskinpark og lavere pris, kan dette bli en artig konkurranse, fastslår eier Trond Aanensen i Trener1.

Nylig ble det kjent at EVO-kjeden skal åpne sitt senter nummer 40 på Fagerholt i Kristiansand. Åpningsdato er satt til 14. mars. Nærmeste nabo er Trener1 som har hatt åpne dører siden søndag 22. desember.

LES OGSÅ: EVO til Sørlandshovedstaden

– Vi har holdt på med dette en stund. Planleggingen startet i februar i fjor, sier Aanensen.

Han forteller at de fant et egnet lokale i et område hvor det var få treningssentre.

– I området er det 10 000 mennesker uten treningstilbud, så vi klinket til med en ganske stor seksjon i et gammelt industribygg. I prosessen fikk vi vite at det på nabotomten var planlagt et nybygg, og der hadde EVO inngått en avtale vi ikke kjente til.

Måtte investere

Aanensen forteller at de da måtte legge om konseptet.

– Vi hadde egentlig tenkt å lage et billig, selvbetjent senter, men snudde helt rundt og investerte i vesentlig bedre kvalitet. Det skulle være minst like bra som EVO, og vi satset knallhardt på det beste utstyret fra de beste leverandørene – og la inn ganske mange millioner i både innredning og utvikling av lokalene.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Satser dere kun på egentrening eller er det PT-tilbud og gruppetrening også?

– Vi satser på et utvidet PT tilbud med svært gode betingelser for PT som også gis mulighet til eierskap i senteret. Første PT er allerede på plass. Gruppetimer blir vurdert løpende. Vi har ca. 1600 kvm, hvor vi har tatt i bruk ca. 1200 kvm. Så vi har 400 kvm. med saler som vi har planer om å ta i bruk etter hvert som vi kommer i gang og får knyttet til oss riktige folk.

Hatt en pangstart

Aanensen forteller at de har lagt til grunn et medlemspotensial i nærområdet på ca. 2500.

– Men vi er superhappy om vi får 1500-2000 medlemmer. Vi har hatt en eventyrlig start og har allerede passert 600 medlemmer uten særlig markedsføring – og vi får ekstremt gode tilbakemeldinger fra medlemmene.

God plass hos Trener1 og Trond Aanensen. (Foto: Trener1)

Trener1 operer med en pris: 299 per måned uten binding.

– Det hele skal være enkelt og familievennlig. Senteret er helt selvbetjent, alt åpnes og lukkes med apper – helt automatisert uten ansatte. Grunnideen er at vi skal klare oss uten særlige lønnskostnader og ha kontroll på husleien ved å eie lokalene selv.

– Vi var cash positive etter tre uker, og det må vi jo være fornøyd med. Dette har vært fantastisk mye mer moro enn vi hadde drømt om på forhånd, konstaterer Aanensen.

Var egentlig ferdig tidligere

– Vil det si at det kommer flere sentre?

– Vel, vi er temmelig kjørt etter å ha holdt på de siste åtte månedene, sier Aanensen – og forteller at Trener1 stod ferdig allerede i september.

– Så dukket det opp nye krav fra kommunen, som de tidligere hadde sagt ikke skulle komme. I mai fikk vi vite at det ikke var noen rekkefølgekrav i forbindelse med bruksendringen, men da vi kommer til august har «naboen» som skal ha inn EVO klaget og klaget via sine advokater.

– Kommunen snur og vi får en del rekkefølgekrav… Vi står der med et nytt treningssenter i september og vet ikke når vi kan åpne. Det var ikke noe problem, for vi har en god kapitalbase, men likevel rimelig frustrerende.

Først rett før juleaften kunne senteret åpne.

Fra spill til sport

– Hvordan har dere tenkt å differensiere dere i konkurransen fremover?

– Vi har ikke store planer om å differensiere oss så veldig. Vi skal bare gjøre mer av det som var planene: Gjøre det superenkelt for kundene å bruke senteret, ha høy kvalitet på utstyr, innredning og garderober; super luft og godt renhold.

– Differensieringen på sikt kan være gruppetimer, men det skal vi først vurdere økonomien i. Per nå skal vi bare konkurrere «med blanke våpen» og prøve å ta mest mulig kunder som EVO hadde planer om å ta, fastslår Aanensen.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Selskapet bak Trener1, Inveko AS, eies av Aanensen – som selv ikke har noen tidligere erfaringer med treningsbransjen.

– Hovedgeskjeften vår har vært Gamezone.no og så har det blitt litt eiendom etter hvert. Så nå går vi fra spill til sport, sier Aanensen – og legger til at en av suksessene til selskapet er at de har vært veldig gode på nett.

– Vi har drevet nettbutikk i 10 år og det gjør at vi kan mye om det å få spredning via nett. Vi har ikke brukt mange tusenlappene for å få de medlemmene vi har i dag, fastslår treningssentergründeren.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]