annonse

annonse

“Trening for eldre”: Ny bok for en frisk og energifull alderdom

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Med stadig økende forskning som viser viktigheten av fysisk aktivitet i alderdommen, har forfatterduoen Mona og Rolf kommet med en essensiell guide til alle som er over 60 og ønsker å vedlikeholde eller forbedre sin helse.

For mange er pensjonisttilværelsen en tid preget av ro, komfort og muligens mer tid og ressurser enn tidligere i livet. Men med denne friheten kommer også ansvaret for å ivareta sin egen helse. “Trening for eldre” er skrevet spesielt for dem i alderen 60-100 år og fremhever behovet for regelmessig fysisk aktivitet i den daglige rutinen.

Hvorfor trene som senior?
Boken bygger på forskning fra de siste 30 årene som viser at god fysisk form har en positiv effekt på kosthold, søvn og sosiale liv. Den setter lys på hvordan trening kan være nøkkelen til et lengre, sunnere og mer meningsfylt liv som senior.

Mona og Rolf som veiledere
Med et genuint ønske om å hjelpe eldre å leve sunnere liv, tar forfatterne Mona og Rolf leserne med på en reise gjennom ulike treningsmetoder. De gir også råd og veiledning om hvordan man kan starte med trening, justert etter anbefalingene fra helsemyndighetene og fagmiljøet. Med en blanding av fagstoff, inspirerende bilder, relevante eksempler og oppgaver, tilbyr “Trening for eldre” et komplett verktøysett for de som ønsker å forplikte seg til sin helse.

Ekspertanbefalinger
Boken har allerede mottatt sterk støtte fra kjente skikkelser innen idrett og helse. Ingrid Kristiansen, en meritert langdistanseløper, sier: “En slik bok mener jeg kan ha stor betydning for lysten til å drive jevnlig fysisk aktivitet. Her får man inspirasjon til å finne ut hva slags trening som kan passe en og ikke minst få gjennomført treningen.” Hun påpeker også at det å finne noen å trene sammen med gir en ekstra dimensjon i treningen, og underbygger bokens fokus på det sosiale aspektet ved trening for eldre.

Konklusjon
“Trening for eldre” er ikke bare en guide til fysisk helse, men også en påminnelse om den dype sammenhengen mellom trening, sosialt samvær og overordnet livskvalitet. For de som ønsker å gripe muligheten for en sunnere alderdom, er denne boken et uunnværlig verktøy.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]