Bare Trening åpner tre nye sentre i januar/februar 2018. To på Sørlandet og ett i lokalene som Actic-kjeden nå forlater på Romsås i Oslo.
– Sentrene er på ca. 1 100 – 1 200 kvm, og utstyrt med det som vi har levert de siste årene: Stor frivektavdeling, mange apparater og mye kondisjonsutstyr – akkurat som vanlig, forteller produktsjef Christian Arnesen i Bare Trening-kjeden.
Med nyetableringene over nyttår, vil Bare Trening-kjeden telle 11 sentre.
De tre nye sentrene skal ligge på henholdsvis Romsås i Oslo, Rona i Kristiansand og i Lillesand.
Det førstnevnte nye Bare Trening-senteret overtar lokalene til Actic på Romsås – som opplyser på sine hjemmesider at «Actic Romsås stenger dørene 15. desember. Leieavtalen utløper og utleier har inngått avtale med en annen leverandør».
– Vi åpner på Romsås i månedsskiftet januar/februar. I Kristiansand åpner vi 8. januar, mens Lillesand også åpner i månedsskiftet januar/februar, forteller Arnesen.
Må ha god beliggenhet
– Hvordan ser planene ut for resten av året 2018?
– Det er disse tre vi har hatt på blokka en stund, men vi har en mulighet per i dag til høsten – men den er ikke 100 prosent ennå.
– Og så får vi se. Vi ser separat på beliggenhet, og om vi kan tjene penger der – så prøver vi å åpne. Vi er ikke så aktivt ute for å skaffe nye beliggenheter; vi tar det som dukker opp som kan være fornuftig. Det er så hard konkurranse at man må ha gode beliggenheter, fastslår Arnesen.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]
Med de tre nye sentrene tar Bare Trening steget opp i 20 000-medlemmersjiktet. Arnesen anslår at de i dag har mellom 10 – 11 000 i Oslo og 4 – 5 000 på Sørlandet.
– De nye sentrene på Sørlandet blir store, så vi bør komme opp i 1 500 – 1 800 per senter der, og vi bør ha ca. 1 500 på det nye i Oslo – så vi snakker om 4 – 5 000 nye medlemmer.
– Da er kjeden brått oppe i 20 000 medlemmer?
– Ja, det er det vi håper på, konstaterer Arnesen.
Enkel oppskrift
I den siste bransjerapporten fra Virke Trening, ligger Bare Trening – samen med Sporty24 – godt plassert i «høyre hjørne» som indikerer, relativt sett, høy aggregert omsetningsvekst og ditto lønnsomhet.
– Hva er oppskriften?
– Oppskriften er at vi driver billig! Og vi bruker mye tid på å drive billig: Vi finner de rette leverandørene og det rette utstyret, samt at vi har et driftssystem som er en nøkkelfaktor for at vi skal greie å gjøre det vi gjør. Vi har ikke noe større administrasjon fra 10 000 til 20 000 medlemmer, så det fungerer bra – og det tror vi er en del av nøkkelen, sier Arnesen.
På spørsmål om hvordan 2017 har forløpt seg, forteller Arnesen at kjeden samlet sett har hatt en liten økning, og at overskuddet følger på.
– Sånn sett føler vi at vi har en grei omsetning og bunnlinje på det vi driver med, fastslår han.