annonse

annonse

Treningsglede med musikkvideoer

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Danske Gymtech har utviklet et konsept som bygger på musikkvideobasert underholdning på treningssenteret. Music-TV har også en reklamemodul for ekstern og intern kommunikasjon med medlemmene.

Musikk er for mange en motivasjonsfaktor under treningsøkten, og nå kan opplevelsen bli enda bedre ved å koble musikken til video som vises på store skjermer, ifølge en pressemelding fra Gymtech.

Det danske selskapet har i samarbeid med musikkindustrien utviklet et konsept som bygger på musikkvideobasert underholdning. Tjenesten har eksistert siden 2012 i Danmark, og brukes av ca. 120 treningssentre.

Nå er selskapet i gang med å satse på det norske og svenske markedet.

– Vår ambisjon i Norge er å kunne tilby løsningen til så mange sentre som mulig. Vi er allerede i dialog med flere, og det blir forhåpentligvis riktig bra, sier COO Karina Algren i Gymtech.

Fleksibelt system

Music-TV består av en Player som kobles til et ubegrenset antall skjermer, eller projektorer. Playeren kobles til senterets lydanlegg, og man kan spille av musikkvideoer i hele lokalet.

Gymetch har et arkiv på over 1 750 musikkvideoer man kan velge mellom. Fokus ligger på å velge en stemning som passer til hvert enkelt senter, og konstant oppdatere musikkbiblioteket. Gymtechs egen musikkansvarlige DJ setter sammen musikk så det spilles non-stop.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Det er vanlig å tilpasse musikkens tempo til tid på dagen. Man kan starte litt roligere om morgenen, skru opp tempo midt på dagen og i prime time om ettermiddagen kjøre på med hurtig tempo – alt etter hva man ønsker. Man kan også lage sine egne spillelister, sier Algren.

Music-TV inneholder også en modul for reklame eller internbudskap.
Music-TV inneholder også en modul for reklame eller internbudskap.

Systemet betjenes online, hvor man kan endre eller legge inn nytt innhold på skjermene. Alt styres med et pek og klikk- kalendersystem.

Gymtech har også utviklet en reklamemodul i systemet, hvor man kan vise sine egne budskap, film og reklame innimellom musikken. Det kan være rene reklameplasser – både stillbilder og film – eller interne budskap som senteret vil formidle til sine medlemmer.

– Vår erfaring er at man kan vise 3-4 minutter reklame hver time uten at medlemmene synes det er negativt, sier Algren.

I kroner og øre

Hva koster systemet?

– Som Gymtec Music-TV kunde betaler man en månedlig lisens og man må kjøpe Playeren, samt eventuell installasjon, sier Algren.

Lisenskostnaden er 750 danske kroner (ca. 900 norske), og Playeren koster 4 500 danske kroner – ca 5 500 norske.

I tillegg må man naturligvis ha skjermer for å vise musikkvideoene, samt et lydanlegg – noe de fleste allerede har. Og huske på at det medfører en avgift til TONO for å spille musikk i offentlige rom.

– Music-TV er designet for treningssentre som vil skape en levende og pulserende stemning for sine medlemmer. Det letter gjennomføringen av en treningsøkt og gir fornøyde medlemmer som kommer tilbake, fastslår Algren.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]