annonse

annonse

Treningsgulv av god kvalitet er like viktig som god kvalitet på bildekk

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Treningsgulv, på lik linje med bildekk, er et produktområde som ofte virker uoversiktlig. Men det kan koste deg dyrt om du ønsker å spare på akkurat det! Dårlig gulvkvalitet kan rett og slett medføre helsefare for deg og dine medlemmer. Og du er ansvarlig.

Det finnes et mangfold av leverandører og kvalitet av treningsgulv på markedet.  Mye ser likt ut og prisene kan variere fra noen få kroner til en kostbar vare per kvadratmeter. Men gulv er ikke like! Kvaliteten skiller enormt, og et godt kvalitetsgulv kan ikke sammenliknes med et billiggulv.

Dårlig gulvkvalitet kan medføre helsefare

Man kan sammenligne det med matverden: Gode og sunne råvarer resulterer som oftest i gode smaker og deilige, sunne måltider. Det kan selvfølgelig koste noe mer enn prosesserte ferdigprodukter eller fast food, men du vil få en bedre smaksopplevelse – og en ren og sunn kilde til energi.

Slik er det også med treningsgulv. Over tid vil du merke ingrediensene av gulvet som ligger på ditt senter, og som du oppholder deg på over lengre tid. Kjennetegn på et lavkvalitetsgulv er oftest en ubehagelig lukt av gummi og kjemikalier. Avfarging av gulv kan også være et tegn.

Men det som virkelig er skummelt, er det som er usynlig – og som medfører den største faren: Helsefarlige, kjemiske stoffer som brukes i produksjonen, for eksempel mykningskjemikalier som blandes inn i for å gjøre gulvet mykere, lim-komponenter for å redusere bruk av råvarer, mm.

Alt dette for å spare penger i produksjonen!

Å spare penger – det liker vi! Vi kjøper dyre biler, bygger kostbare treningssenter, men så prøver vi å spare penger på andre viktig områder som bildekk, matvarer – eller i treningsbransjen; på treningsgulv!

Er det lurt? Definitivt ikke!

PaviFlex, Fitness Pro Eco med underliggende PaviFlex, Confortsonic for lydisolasjon. Artificial Grass med logo.
Treningsgulv skal levere på mange felt

Et treningsgulv skaper kontakt mellom utøver, utstyret og underlaget. Treningsgulvets oppgave er å beskytte: I første rekke utøveren, men også utstyret og gulvkonstruksjonen i bygget. I noen tilfeller har man også behov for lyd- og vibrasjonsdemping, slik naboen ikke plages.

Gulvet skal også bidra til senterets helhetsbilde og trivselsfaktor. Derfor skal det ha en tiltalende design og må det være luktfritt – og absolutt helsenøytralt.

Det er her kvalitet av treningsgulv viser seg!

Regopul BSW, Everroll® crosstile og Classic Berlin.
God kvalitet betyr også bærekraft

Produksjon av et gulv med nevnte egenskaper krever ikke bare tung kompetanse innen utvikling, men også en god og riktig produksjonsprosess med gode og miljøvennlige råvarer. Våre gulv, fra Regupol BSW og PaviFLEX, har ingen skadelige tilsetningsstoffer og er 100 prosent resirkulerbare.

Tilbakeleverte gulv blir resirkulert og flyter inn i produksjon av de nye gulvene. Gulvene produseres etter ISO-standard (ISO 9001, 14001, ISO 5001,BS OHSAS 18001) og har samtlige sertifiseringer. Våre gulv leveres også med markedets beste garantier.

Regopul BSW Everroll® Classic Berlin & Artificial Grass.
Også ditt ansvar!

Vi i TheraTrade AS har tidligere, på grunn av for lite kunnskap, direkte etterspørsel fra kunder og press på lave priser, levert billiggulv – som vi i etterkant sier ikke er bra nok.

– Vi husker godt den spesielle lukten på lagret; en ufin, gummiaktig kjemisk lukt. Og en ubehagelig «klebing» på fingrene da vi jobbet med gulvet – Jan Kristian Bürger, TheraTrade

Gjennom seminarer med våre leverandører Regupol BSW og PaviFLEX, har vi utviklet vår kompetanse!

Vi har fått innsikt i de forskjellige produksjonsprosessene, råvarer og helsefarlige stoffer som bør unngås. Samt spesifikasjoner for å kunne tilby gulv som oppfyller behov fra kundene våre.

Frem til 2020 fantes det ikke noe regelverk eller retningslinjer rundt innholdsstoffer i treningsgulv. For mange produsenter er det ingen selvfølge å droppe kostnadsbesparende innholdsstoffer som er ufordelaktige for helsen.

I januar 2020 trådte REACH 50 i kraft.  Det er et regelverk som stiller krav til produktet. Her kommer det blant annet frem:

«Gulv som er jevnlig eller langvarig i kontakt med huden ved bruk, må oppfylle kravene til forbruksvarer i henhold til kjemikalieregelverket Reach – en EU-forordning ((EF) nr. 1907/2006) som i Norge er gjennomført i Reach-forskriften».

I forretningssammenheng ligger nå ansvaret for at gulvet overholder produksjonskravende både hos leverandør og kjøper.

Din helse og velferd er viktig for oss. Derfor velger vi kvalitet fremfor pris. Alle våre produkter er i samsvarer med REACH 50-forskriften og er spesifisert som sådan.

Vårt mål er å levere gode produkter etter kundens behov. Ta kontakt for en hyggelig og lærerik prat om utstyr og treningsgulv!

Kontakt oss på epost info@theratrade.no, telefon 45152040 eller les mer om våre gulvløsninger her: https://theratrade.com/treningsgulv.html

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]