annonse

annonse

Treningsindustrien.no er ett år!

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

KOMMENTAR: Historien, mottakelsen, gleden, utfordringene – og veien videre.

I dag er Treningsindustrien.no ett år gammel. Det har blitt til sammen ca. 300 artikler med stort og smått. De siste tre månedene har vi i snitt hatt ca. 13 000 unike brukere i måneden, og Facebook-gruppen har vokst til over 6 600 følgere.

Den 20./21. januar 2016 ble de aller første artiklene publisert på Treningsindustrien.no (TI).

Før den tid hadde det blitt lagt ned noen hundretalls timer i planlegging, forretningsutvikling, distribusjon, samarbeidspartnere etc. av gründer Jamie Sorensen – som mente at treningsbransjen manglet en publikasjon som skrev om og for bransjen.

Jamie kom i kontakt med undertegnede i november 2015, og samarbeidet om TI startet.

Utover vinteren ble det levert noen saker, mottakelsen var knallgod. I mars i fjor kom nyheten om at Jamie ville akseptere et tilbud om å begynne i Qicraft Norway den 1. april. Spørsmålet var da om undertegnede ville overta ansvaret og eierskapet av TI, for Jamie så at det ikke var forenlig med jobb i leverandørleddet og samtidig gi ut et uavhengig bransjemagasin.

Overtakelsen ble gjennomført, og etter en relativt rolig vår og sommer, ble det ordentlig fart i sakene. Høsten 2016 kom vi opp med nye nettsider og ble det satt rekord etter rekord både på antall lesere, saker og annonsører. Og vipps, ett år har gått. TI har tatt sine første steg.

Enorm positivitet

Mottakelsen av TI har vært eventyrlig. Jeg har tidligere bygget opp bransjemagasin for it-industrien, som også er en entusiastisk bransje – men ingenting sammenlignet med treningsbransjen.

Så mange positive mennesker, delingsvillige, lyttende, pratsomme og tvers gjennom genuint opptatt av bransjen, jobben som folkehelseaktør og pådriver for å gi folk flest et bedre liv gjennom trening.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Jeg har nesten ikke fått et eneste nei til et intervju eller en saksforespørsel. Alle er positive til å dele om seg og sitt!

I mine mange bransjeiterasjoner det første året kan jeg notere én kritisk røst. På den andre siden; minst hundre positive. Det gir motivasjon og energi til å lage innhold for og om Norges mest ideelle bransje.

Innhold som skal glede, underholde, informere, inspirere, gi læring og ideer – men også varsko og innsikt om utvikling og trender til alle som jobber i, for og rundt treningsbransjen.

 Hjelp oss med innhold

På den utfordrende siden: Informasjonsflyten går stort sett en vei, selv om det begynner å løsne. Det er til tider utfordrende å ha full oversikt over hendelser, tråle regnskapsinformasjon, lokalaviser, nyhetsbrev og Facebook-sider – og samtidig generere ideer til nye saker og vinklinger.

Så jeg har en klar oppfordring: Tips oss – skriv en «pressemelding»!

Det høres kanskje vanskelig ut, men nei, senk skuldrene:

Har du gjort noe, startet noe, byttet arbeidsgiver, solgt noe, kjøpt noe, fått til noe, utviklet noe – noe som du mener kanskje kan være interessant for andre å lære noe av, få inspirasjon fra eller – og det skal man aldri undervurdere – underholdes av: Skriv noen få linjer til oss.

Det trenger ikke være oppstilt, ikke tenkt på språket – men det du vil ha frem. Etter over 20 år som journalist og redaktør har jeg lært meg å redigere, stille spørsmål og skrive – så det fikser jeg.

En bransje i utvikling

Sammen bygger vi informasjon og læring om og for bransjen. Utfordringen går til leverandører, sentereiere og driftere, instruktører og PT-er – eiendomsfolk og sjefer. Alle som har noe på hjertet som kan være av interesse for resten av bransjen.

Hvor går så veien videre? Fremover er vel det enkle svaret. Treningssenterbransjen er i utvikling, det er konsolideringstider og det er tider for lukkinger og åpninger. Trender, teknologi og krav til kompetanse skifter og utvikler seg. Kundenes krav endrer seg.

Slik er det i alle bransjer, også i treningsbransjen. Og det er denne dynamikken som gjør det spennende å følge en bransje. Ekstra spennende med treningsbransjen fordi kjerneproduktet aldri vil gå av moten, snarere tvert om!

Vårt mål er at vi skal dekke det meste slik at TI er og blir en verdifull kanal for informasjon, innsikt og underholdning for alle som jobber i, med og rundt bransjen – og de som kan tenke seg å tre inn i den.

Jeg vil benytte ett-årsdagen til å takke alle lesere for tommel opp, innsikt og hurrarop, og alle annonsører på våre leverandørsider. Uten lesere er vi ingenting, uten annonsører kan vi ikke levere noen ting. Vi går for et 2017 med kraftig økning på begge fronter!

Tips dine ansatte, kolleger, venner og kjente i bransjen om Treningsindustrien.no!

Morten Kristiansen, redaktør og utgiver (SoMe-ansvarlig, utvikler, researcher, journalist, redigerer, fotograf…)

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]