annonse

annonse

Treningsindustrien tar pulsen på London

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Storbyen London med over 8,5 millioner innbyggere har treningssenter på omtrent hvert eneste gatehjørnet. Markedet bogner over av nystartede treningskjeder og prisen for medlemskap ligger på alt mellom 200,- kr per måned og opp til 11.000,- kr per måned.

Dr. Paul Bedford
Dr. Paul Bedford

Treningsindustrien har pratet med Dr. Paul Bedford som er ekspert i det å beholde medlemmer på senteret. Han mener at det er store skiller i treningsbransjen i London.

– Du har alt fra lavpris kjedene som koster 200,- kr per måned til luksus kjedene som ’KX’ som vil koste deg mer enn 130.000,- kr i året.

– Medlemskap som ligger på rundt 1000,- kr per måned er ikke dyrt i London, fortsetter han.

State Of The UK Fitness Industry Report viser den sterkeste veksten på medlemskap noensinne, som har økt med 5,8% til 8,8 millioner i England i 2015.

Det var til sammen 6,312 treningssenter i England registrert i 2015, og det fortsetter å øke. Paul Minton har kommentert:

– Resultatene er gode nyheter for bransjen og endelig har det kommet litt innovasjon og nytenkning inn i industrien. Det er tydelig fra rapporten at forbrukeren setter pris på nye opplevelser som vist av den kraftige økningen i medlemstall.

Bedford mener at det er de store kjedene som Virgin Active som gjør det godt når det kommer til lønnsomhet i London, Virgin Active hadde størst omsetning i hele Storbritannia i 2014 til tross for tøff konkurranse. De har til sammen 21 sentere rundt omkring i storbyen av 267 sentere fordelt på 9 land med mer enn 1,3 millioner medlemmer.

Allikevel mener Bedford at det er de mindre kjedene som gjør det best ved å hjelpe medlemmene sine til å nå sine mål og få resultater.

– Virgin Active gjør det best finansielt, men det er de mindre kjedene som er gode på oppfølging av medlemmer, de tar kanskje en høyere pris enn Virgin Active og har færre medlemmer, men det er tross alt resultater medlemmene betaler for.

Treningsindustrien skal ta pulsen på London ved å ta en titt på de ulike treningssentrene som finnes her. Følg med for å få med deg nytenkende konsepter og spennende treningsformer fra storbyen.

Frida-Marie Holme
Frida-Marie Holme

Jeg er utdannet journalist og tar en mastergrad i Media & Kommunikasjon på Goldsmiths University og bor nå mitt fjerde år i London. Selv syntes jeg det er spennende med markedsføring i treningsbransjen, og hvordan sosialemedier spiller en rolle.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]