3T er alene på toppen i Trondheim. Kjeden med 13 sentre konkurrerer nå kun med lavprisaktører etter at Sats Elixia kastet kortene. Men de hviler likevel ikke på laurbærene.
(Se bilder fra 3T-sentrene nederst i saken)

– I Trondheim har konkurrenten valgt å legge ned, fastslår administrerende direktør Hilde Cecilie Thommesen Holck i 3T-Produkter.
Hun sikter til manøveren eierselskapet til Sats Elixia gjorde på tampen av fjoråret, da fire Sats Elixia-sentre ble omgjort til Fresh Fitness.
– De forsvant fra Trondheim og dermed har ikke vi en konkurrent på det nivået vi ligger på. Vi er markedsleder – ingen over og ingen på siden. Men vi merker konkurransen på en annen måte: Når alt skal være billig, billig må vi jobbe med å vise frem hvorfor det er verdt å betale litt mer. Men vi holder stand. Våre medlemmer er lojale. Vi har vært her i over 30 år, fastslår Thommesen Holck.
3T skal tilby noe for alle.
– Vi har alt: Et veldig bra seniormiljø, ungdom, studenter, mor & barn, barnetrening… Her i Trøndelag er vi nå de eneste som tilbyr alt i ett medlemskap: basseng, spa-avdeling, squash, gruppetimer av alle typer, barnepass. I tillegg prøver vi litt nisjer med for eksempel Hot Yoga og Cross-training. Hvert senter formes av de som trives og trener der, sier hun.
Effektiv struktur
Administrerende direktør Hilde Cecilie Thommesen Holck er datter av grunnleggeren av 3T, Tor Albert Thommesen.
– Min far grunnla selskapet i 1985. Han er lege og startet opp med tanke på forebygging. Han var veldig tidlig ute med å tenke slik. Det tok noen år før medisinverdenen kom etter. Nå hører man jo «trening er medisin» over alt.
I dag sitter Tor Albert Thommesen og hans kone på en A-aksje hver, mens Hilde Cecilie Thommesen Holck og hennes bror eier 49 prosent hver i morselskapet 3T-Produkter. Thommesen Holck begynte som daglige leder ved kjedens første senter, 3T Rosten, i 1990 og har siden den gang styrt treningsaktivitetene i familieselskapet.
Alle de 13 sentrene, 10 i Trondheim og et i Steinkjer, Levanger og Orkanger, er egne aksjeselskaper og 100 prosent eid av 3T-Produkter. I tillegg har 3T-Produkter konseptet Cageball i Norge. Totalt har kjeden ca. 36 000 medlemmer.
Thommesen Holck forteller at de tidligere har vært gjennom en fase med franchise, men følte at det ikke ble lønnsomt.
– Vi driver ikke med varehandel. Her dreier det seg mer om hva du jobber frem på ditt senter, hvor godt du får kundene dine til å trives. Kjeden er bare et støtteapparat for våre daglige ledere. Strukturen vår er veldig flat, ganske enkel og effektiv. Og effektivitet er et av nøkkelordene våre sammen med kvalitet, sier hun.
Vil forbli lokale
3T-kjeden tjener penger, men det er variasjon over temaet.
– Det er litt forskjellig fra senter til senter, men det er fordelen med en kjede. Av og til er et senter avhengig av morselskapet for å fortsette driften, og det kan være greit i perioder. Det er totalen fra alle sentrene som leverer pluss for 3T.
Det sist ankomne sentret i Ilsvika, bød på totalt 80 millioner kroner i utgifter, inkludert investeringen i selve bygget. Det vil ta noen år før dette senteret blir lønnsomt.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]
– Av og til må man gjøre ting med hjertet. Vi fikk endelig kjøpt og pusset opp den gamle dampsentralen i Trondheim; en flott murbygning fra 1914. Det fremstår i dag som et praktbygg og er et av de flotteste sentrene i Norge, vil jeg påstå. Det er helt spesielt, med 12 meter under taket og den gamle krana som kan bære 25 tonn er ivaretatt, sier Thommesen Holck.
– Hva er vekstambisjonene deres?
– Vi trives i det lokale markedet hvor vi er nært og tett på sentrene våre. Det blir en helt annen strategi hvis vi er langt unna, og jeg er ikke sikker på at alle lykkes med den innen vår bransje. Det er veldig personavhengig å drive et senter, og å være tett på og ha et godt samarbeid er vanskeligere når man er langt unna. Vi sonderer det lokale markedet i Trøndelag, sier Thommesen Holck.
Skal ikke vært først ute
På utstyrsfronten har 3T standardisert på produkter fra Cybex International på alle sentrene.
-Vi ruller nødvendigvis ikke ut samme konsept over alt, som for eksempel Hot Yoga. Men vi gjør det der vi føler vi har kapasitet og behov. Vi ønsker at hvert senter har sin sjel, og våre medlemmer har tilgang til alle sentre og kan velge selv hva som motiverer, forteller Thommesen Holck.
– Hva med teknologibølgen?
– Vi vet alle hvem som tjener penger på dette… Det er ikke først og fremst sentrene. Leverandørene smiler fra øre til øre når alle bare må ha, sier hun.
Noen av sentrene har fått wattsykler, og 3T bruker pulssystemet iQniter.
– Stort sett er de fleste duppeditter veldig personlige, og vi applauderer at folk velger selv. Vi følger med, men vi trenger ikke være førstemann på alt, det har vi sluttet med for mange år siden. Det er litt forskjellig mottakelse på nyheter som for eksempel watt. Det vises ikke veldig stort på besøkstallene, men man lærer hele veien.
Blir aldri fornøyd
Thommesen Holck vil ikke være med på at Trondheim er blitt en uinntagelig bastion for andre treningsaktører.
– Nei, det vil jeg ikke påstå, og det må vi aldri tro. Fresh er jo bare én aktør, det kryr av billigaktører her. Og bildet har endret seg noe med disse billige treningsrommene. Folk kan snart trene på hvert et gatehjørne. Men vi ser at medlemmer som ønsker å spare penger, ofte kommer tilbake til oss fordi de savner alt det 3T har som treningsrommene ikke leverer. Vi har også tro på at ansatte er en stor fordel å ha – jeg håper at vi kan ha kompetansen som medarbeidere gir til denne bransjen om ti år også. Det må vi jobbe for, fastslår hun.
3T har ikke begynt med onlinetrening, men lukter litt på det.
– Jeg synes onlinetrening er fint. Poenget er at folk skal trene mest mulig og senteret er bare en arena. Er du på ferie og bruker onlinetrening er det greit, men det er ingen erstatning for treningssenteret, sier hun.
– Til slutt: Tøft eller fornøyd om dagen?
– Du, vi blir aldri fornøyd. Vi kan alltid levere bedre og hviler aldri på laurbærene. Det er slik hele organisasjonen er og slik vi jobber. Vi har langsiktige mål. Vi har vært her i 30 år og skal være her i 30 nye. Men tøft? Det er tøft å hele tiden levere best, men det er gøy når man lykkes. I en periode var det litt uklart hvem konkurrenten vår var. Nå vet vi at det er lavprissegmentet, og nå jobber vi videre med det vi har tro på: Kvalitet og dyktige medarbeidere – og selvfølgelig trim, trening og trivsel, konkluderer Thommesen Holck.