annonse

annonse

Foto:

Mee Eline Eriksson, NHO Geneo

Treningspakker for bedrifter: En julegave som holder hele året

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Julen nærmer seg, og som vi alle vet, betyr det at nyttårsforsettene snart skal spikres. I denne festlige tiden, la oss snakke om hvordan arbeidsgivere kan sponse ansattes trening.

Først og fremst, arbeidsgiverens mulighet til å sponse trening er ikke svart og hvitt – det er mer som en julegrøt med en skjult mandel. Hvis arbeidsgiveren gir direkte tilskudd over lønnslippen til treningssentermedlemskap, er dette skattepliktig som lønnsinntekt. Men treningstilbud i bedriftens egne lokaler, som et eget trimrom, yogatimer på kontoret eller felles treningstimer, er skattefrie velferdstiltak.

Det blir imidlertid litt mer utfordrende hvis arbeidsgiveren sponser eksterne treningsmedlemskap. Her må det være en reell sammenheng mellom arbeidssituasjonen og treningsopplegget for at det skal være skattefritt. Det betyr at en generell treningsordning uten spesialtilpasset program eller oppfølging fra fysioterapeut, vil bli ansett som skattepliktig fordel.

Treningsbransjen, her ligger det en gylden mulighet. Ved å tilby skreddersydde treningspakker til bedrifter, som spesifikt retter seg mot arbeidsrelatert helse, kan dere hjelpe arbeidsgivere med å tilby skattefrie treningstilbud til sine ansatte. Det er som å gi dem en julegave som gir helseverdi gjennom hele året!

Med kunnskap om skattereglene og en håndfull tjenesteinnovasjon, kan dere virkelig sette et stempel på bedriftsmarkedet i det nye året.

La oss gjøre 2024 til et år hvor trening blir en integrert del av arbeidshverdagen, uten frykt for skattesmell!

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]