annonse

annonse

Treningspionér på Kongsberg bruker SICS System

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Sense Trening og Helse i Kongsberg ble startet i 2008 av tre Kongsbergjenter med delvis bakgrunn fra toppidretten og treningssenterbransjen. På Sense sine to senter har de i dag et vellykket samarbeid med Sics System for all deres medlemshåndtering.

Wenche Aasmundsen har vært med siden starten på treningseventyret på Kongsberg, og sammen med to venninner startet hun opp det som i dag er en suksesshistorie.

Wenche Aasmundsen.

Med deres kompetanse fra idrettsmiljøet og treningssenterbransjen hadde de allerede et navn i byen, og etter kort tid vant de tillitt hos deres kunder og ble også tildelt byens egen gründerpris.

Megasuksess

– Sense har alltid vært tidlig ute med å skape nye konsepter og vi tenker litt annerledes enn mange, og vi har akkurat nå for eksempel en egen sommercamp for nærmere 30 barn/ungdom mellom 10-14 år som opplever treningsglede i våre lokaler, forteller daglig leder og medeier Wenche Aasmundsen med stor entusiasme.

I 2014 flyttet ildsjelene i splitter nye lokaler. De hadde fått med seg en utbygger av et boligkompleks som la til rette for store, luftige og egnede treningslokaler, i tillegg til to kvinnelige investorer.

– Det hele har rett og slett vært en megasuksess, sier Wenche, og forteller videre at tiden de bruker «på gulvet» sammen med medlemmene er en av de største grunnene til suksessen.

Fleksibilitet og besparelser

For å få tid og kontroll på eksisterende og nye medlemmer, valgte Sense å gå over til å bruke Sics System til håndtering av deres medlemsmasse, hvor medlemmene enkelt selv kan gjøre alle operasjoner for valg av medlemskap, betaling, kjøpe drop-in timer med mer enten i medlemskiosken på senteret, eller på «min side» på nett.

– I tillegg har vi utvidet åpningstidene, samtidig som vi har redusert utgiftene til bemanning – uten at kundene opplever at vi er mindre til stede.

– Våre resepsjonister er ikke lenger bundet til å stå bak disken og si «hei og hadet», for nå gjør de varierte oppgaver der de fungerer som veiledere ute på senteret, gjør administrative oppgaver, i tillegg til å stå i resepsjonen på tider dette er nødvendig, forteller Wenche.

– Vi var i utgangspunktet litt skeptiske til prosessen med å konvertere medlemmene over fra gammelt system, men SICS løste dette uten problemer for oss.

Sikkerhet

– Inntjeningen for en liten aktør som oss er viktig, og hver krone teller for å ha økonomi til nye investeringer i fremtiden. Systemet har levert akkurat det vi håpet på.

Systemets inngangssluser er også effektive stoppere for de som ikke har betalt medlemskap, eller treningsvenner som gir kortet til hverandre etter passering for å komme inn, blir nemlig automatisk stoppet i slusen, og en egen monitor gir dem et varsel for grunnen til at de ikke får passere.

Har fungert utrolig bra

Senter-gründerne har ønsket seg mer tid til medlemmene. De brenner for en helseprofil mer enn fitnessprofil, og for å få en mer effektiv administrasjon og mer tid til å arbeide med og for medlemmene, har systemet fungert utrolig bra.

Nå tar det ikke mer enn fem minutter å gå gjennom all dagsaktivitet på senteret for å sjekke feilpasseringer, kort, betalinger med mer.

– Medlemmene har også opplevd det hele som meget positivt, med lengre åpningstider og mer tilgjengelig personale, avslutter Wenche.

Vi takker for praten!

Les mer om Sics System her: www.sics.no

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]