annonse

annonse

Treningssenter-drømmen lever!

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

I januar i år åpnet SPREK Gjerdrum. «Drømmen om eget treningssenter» er den hittil mest leste saken på Treningsindustrien.no. Hvordan står det til med drømmen nå etter et halvt år i drift?

– Med en detaljert forretningsplan har drømmen levd opp til alle forventningene, nesten, fastslår Bente Larsen.

Treningsindustrien skrev om planene til ekteparet i oktober 2016, tre måneder før åpning.

LES: Drømmen om eget treningssenter

Den 7. januar i år åpnet SPREK Gjerdrum.

– Ordføreren i Gjerdrum klippet den røde snoren og deltok på senterets aller første gruppetime; BodyPump fra LesMills. Det var rundt 300 gjester innom denne dagen, forteller Bente Larsen.

Et lite skjær i sjøen

Men rett før han skulle ut i permisjon var Christian Larsen uheldig og pådro seg en ykesskade. En avrevet brystmuskel og operasjon passet ikke inn i planene.

– Med armen i fatle tok han imot 20 tonn med treningsutstyr i romjulen. Heldigvis hadde vi flere gode venner og familie som bidro denne, og flere dager. Utstyret ble pakket ut og tilrettelagt for montering – aldri før hadde montørene kommet til et så ryddig og oversiktlig lokale før, fastslår Bente Larsen.

Utover det skjæret i sjøen, fastslår hun at suksessfaktorene soleklart er tatt rett ut av forretningsplanen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Pangstarten vi hadde, og den jevne tilstrømningen som ikke har gitt seg, skyldes i første rekke dyktige og dedikerte ansatte og samarbeidspartnere kombinert med tilbud som er tilpasset brukerne – rene og ryddige lokaler og en pris som passer de aller fleste. At vi ikke har bindingstid tror vi også er en faktor som gjør at terskelen for å melde seg inn ikke er altfor høy, forteller hun.

SPREK Gjerdrum har nå 790 medlemmer, inkludert et sommertilbud som utgår 31. august.

– Pr. første september har vi 735 medlemmer. Vi har et ekstra knebøystativ i bestilling, og forbereder senteret til å «tåle» rundt 900 – 1000 medlemmer. Vi håper på å starte 2018 med opp i mot 800 medlemmer, sier Larsen.

Stor aktivitet

Med gode tall kunne ekteparet allerede fra første driftsmåneder bidra lokalt, slik de ønsket.

– Vi har sponset og bidratt mot idrettslag, Gjerdrumsfestivalen og andre arrangement. I tillegg har vi hatt to store arrangement, ungdomskveld og PT-dag, i egen regi. Det har skjedd mye på kort tid, og mer skal det bli, sier Bente Larsen.

Bente og Christian Larsen i SPREK Gjerdrum.

Planene fremover er å bygge enda mer PT-virksomhet, få på plass en fysioterapeut til et ledig behandlingsrom og gå aktivt ut mot bedrifter og idrettslag.

– Å bedre folkehelsen er en kjernesak for oss. Litt er bedre enn ingenting.

Larsen forteller at gruppesalen er fylt opp med timer hver eneste kveld.

– Vi er så heldige å ha de dyktigste og mest dedikerte gruppeinstruktørene som finnes. En god blanding av tonnevis med erfaring til nyutdannede instruktører. Uten gruppesalen og instruktørene vi har fått med oss, hadde ikke SPREK vært i nærheten av det samme. Verdien av gode instruktører og PT-er er enorm for et treningssenter, og må aldri undervurderes, fastslår hun.

Stolt av ungdomssatsingen

På spørsmål om hva de er spesielt stolte av trekker Bente Larsen frem ungdomstilbudet.

– Da vi startet var det et ganske unikt konsept. Ungdom fra 13-15 år kan komme og trene to dager i uken rett etter skolen. Det er alltid to treningsveiledere/PT-er tilgjengelig for ungdommen, og timene er en blanding av felles gruppetimer og fri trening med veiledning i studio, forteller Larsen.

I tillegg til disse to timene kan ungdommen trene sammen med foresatte når de måtte ønske.

– Vi ser en fin utvikling. Det læres alt fra teknikker til hvordan man skal te seg på senteret. Når de endelig er 16 år kan de trene på egenhånd – og tenk, da vet de hva de skal gjøre og hvordan de skal oppføre seg!

Med rundt 200 medlemmer under 20 år er det veldig viktig for ekteparet Larsen at senteret skal være et trygt sted å være.

– Christian jobber jevnt med holdningsarbeid, og har allerede samarbeidet med Anti doping Norge angående et tilfelle. Det er nullaksept for doping på SPREK. Punktum!

Gir seg selv «Bestått»

SPREK skulle etter planen etablere seg som en seriøs aktør i bransjen, og samtidig være lokale.

– Til nå, et halvt år etter vi åpnet dørene synes vi selv å ha klart dette med glans. En balansegang som spesielt synes gjennom våre markedsføringskanaler. Vi har stort fokus på markedsføring via sosiale medier.

– Våre medlemmer, og andre, er flinke til å gi oss respons på innlegg. Det er morsomt når man kan vise glade, svette folk. Emneknaggen sprekgjerdrum har nesten 400 innlegg, Facebook-siden vår har 1 450 følgere. I tillegg har antall innsjekkinger på sosiale medier har vært over all forventning! Det er utrolig kult når medlemmer er stolte av å trene hos oss.

Men Bente Larsen medgir at det har vært mye jobb, lange dager og sene kvelder.

– Men det betyr noe å kunne være med å skape en såpass positiv brikke i folks liv.

Christian Larsen jobber fulltid på treningssenteret, mens Bente fortsatt jobber som teamleder hos Dine Økonomer AS. I tillegg står hun oppført som styreleder for SPREK AS og utfører en del administrasjonsarbeid, markedsføring og regnskap for selskapet.

– Det er nok slik det kommer til å bli også fremover. Mye jobb gjenstår, og vi håper selvfølgelig å kunne komme tilbake med enda en positiv rapport ett år etter oppstart, sier Larsen.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]