Boje Hoseth åpner sitt tredje senter 10. september, i Verdal. Målsettingen er at CARE-kjeden skal bli ledende i Nord-Trøndelag. Antall medlemmer skal vokse med over 50 prosent på ett år.
Det brygger opp til kamp om treningskundene i Nord-Trøndelag. CARE åpner senter i Verdal 10. september, mens Sprek Treningssenter vil konkurrere med CARE og 3T i Levanger med nytt senter den 1. oktober.
– Vi kommer til å stå godt i Verdal og Levanger. Jeg er spent på Sprek i Levanger som skal konkurrere med 3T og oss, som begge er etablerte. Det kan hende alle tre berger seg eller at en må trekke inn årene, men det blir ikke CARE, fastslår treningssentereier, fyrverkeriimportør og flere ganger norsk og nordisk mester i magi, Boje Hoseth.
Han legger til at han synes Sprek Verdal er et fantastisk bra senter, men flinke folk om bord.
– Der vet jeg at vi får konkurranse, men jeg sover godt om natta. Vi har likevel justert budsjettet ned med 200 medlemmer. Man skal ikke være så eplekjekk å tro at det ikke vil merkes med en ny aktør, sier Hoseth.
Litt større enn forventet
CARE Levanger, det første senteret i CARE-kjeden, så dagens lys i 2012. Planen var et lite senter med ca. 500 medlemmer, hvor eier og gründer, Boje Hoseth, kunne jobbe litt og trene selv.
For det var nemlig på høy tid, ifølge ham selv.
– Jeg jobbet tidligere som salgssjef i Nordic Choice med ansvar for kurs- og konferanser. Det var mange middagsmøter, og jeg begynte å bli i godt hold. Jeg har alltid vært aktiv, med blant annet fotball, og jeg begynte i denne bransjen som daglig leder i 3T-systemet. Men i Nordic Choice-rollen fant jeg ut at jeg måtte gjøre noe.
Plan A var å bygge om den lille fotballbanen(!) han hadde i kjelleren på huset, til et trimrom – men det møtte motbør fra øvrig familie. Så plan B ble å si opp jobben for å starte et lite treningssenter «for å få trent selv».
– Så begynte jeg å jobbe med det, men jeg driver jo med salg og markedsføring, så CARE hadde 600 medlemmer før vi åpnet. Dermed ble det litt annerledes enn jeg hadde tenkt. CARE ble mitt hjertebarn i stedet for et sted for å trene selv, forteller Hoseth.
Satser på faglig kompetanse
Historien i korte trekk er at Hoseth deretter stiftet selskapet CARE Eiendom og kjøpte bygget som senteret ligger i, for å sitte med kontroll på marked og konkurranse. Visjonen ble endret.
– Jeg hadde lyst til å bygge opp CARE slik 3T har bygd opp i Trondheim, men utenfor byen. Mitt mål er et senter i Levanger, Verdal, Steinkjer og Namsos.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]
Etter CARE Levanger var etablert som et fullverdig senter, startet Hoseth opp Care Helse i samme by: En klinikk med 10 leger, fem fysioterapeuter og to manuellterapeuter, for å styrke merkevaren på den faglige kompetansen. Deretter ble blikket vendt nordover mot Namsos.
– Så ble det slik at jeg startet et senter i Namsos to måneder før jul i fjor. Lavpriskjeden Easyfit åpnet to måneder før oss, og Tren var der fra før, så da åpnet vi et litt annerledes senter der; et ekspress-senter med «brandet» til CARE – men likevel litt mer enn vanlig ekspress. Vi har en gruppetreningstime i uka, vi har spinningsal – samt garderobe og dusj. Men alt til ekspresspris. Der er vi oppe og går, og leverer plusstall hver måned, sier Hoseth.
Tåler en trøkk i Verdal
Og lørdag 10. september åpner CARE Verdal, tuftet på kjøpet av treningssenteret Studio 23, det vil si selskapet, ikke medlemmene. Når senteret åpner vil det ikke ha gruppetimer ala Levanger, men det foreligger avtale om å bygge ut neste år – så det ligger i fremtidsplanen.
Hoseth forteller at alle sentrene i CARE er selvstendige aksjeselskap.

– Når CARE Verdal åpner er det ikke en underavdeling av CARE Levanger som er «morselskapet». Det koster litt mer å organisere det slik, men vi har valgt å gjøre det slik for hvis noe ikke skulle fungere, så drar det ikke med seg det som fungerer, forteller Hoseth.
Gründeren driver flere andre selskaper, blant annet innenfor magi, samt import og salg av fyrverkeri. Hoset er flere ganger norsk og nordisk mester i magi, og har seks til ti show i måneden i tillegg til å drive treningssentre.
– I Verdal er det fyrverkeriselskapet som står bak senteret. Det er en trygg forretning med seks millioner kroner i årlig omsetning og tre millioner i resultat, så i Verdal tåler vi en trøkk, for å si det sånn. Siste brikke for oss er å etablere CARE i Steinkjer. Da har vi sentre i alle byer hvor vi ønsker å være i Nord-Trøndelag.
– Hva er planen i Steinkjer?
– Jeg vil ikke si så mye om planene der, ennå.
Trener du ikke, betaler du ikke
Med sterkere konkurranse, er det nærliggende å tro at det blir stol-leken om medlemmene fremover.
– Utvides markedet eller bytter dere bare medlemmer?
– Jeg tro det blir en kombinasjon av bytte og nye medlemmer som kommer til. Men det er klart det er begrenset. Vi har en ganske stor andel av befolkningen i Verdal og Levanger som trener, sett i forhold til landsgjennomsnittet per innbygger, så det blir nok bevegelser mellom aktørene. Da er det om å gjøre å være god og følge med på trender, utstyr og utvikling, betjent tid på sentrene – og ikke minst faglig kompetanse.
– Hva er det som skiller kjeden fra andre aktører?

– Det som skiller oss er CARE Helse, og at vi fra 1. august startet med bedriftshelsetjeneste. Når det gjelder faglig kompetanse på PT-er etc. er vi ganske like. Men vi er gode på pris, og det er et fortrinn.
Hoseth forteller at de på senteret i Levanger har satt opp et stort monter med Forbrukerrådets råd om hva folk bør sjekke for de blir medlem på et treningssenter.
– Akkurat der er vi knallgode! PÅ CARE kan medlemmene ta hvilemedlemskap eller stoppe, uten å betale gebyr. Blir man syk, stoppes medlemskapet. Flytter du, brytes avtalen om du har binding. Kort oppsummert: Trener du ikke, betaler du ikke!
Han legger til at en slik strategi gjør at CARE er avhengig av et høyere medlemstall for de taper en del på mangelen av skjulte avgifter i løpet av et år.
– Men vi tjener det inn igjen når kundene blir klar over det. Vårt andre fortrinn er at vi bygger ut i Levanger i høst, slik at vi blir det største senteret i antall kvadratmeter. Også ligger vi midt i sentrum, noe vi mener er den beste plasseringen.
Skal vokse kraftig
Hoseth forteller at sentrene i CARE-kjeden har ca. 2 300 medlemmer tilsammen, og at han om ett år regner med at tallet ligger på 3 500 totalt sett. Med andre ord en økning på over 50 prosent.
– Når tjener alle sentrene penger?
– Alle tjener penger, unntatt Verdal, men det har jo ikke åpnet ennå. Der tjener vi penger 1. januar. Vi har fått en fin avtale. Og vi har 120 medlemmer før vi har åpnet, uten å markedsføre oss noe særlig. Ikke har vi vært ute hos næringslivet heller – de har faktisk begynt å ta kontakt med meg, så det ser lovende ut.
– Tøft eller fornøyd om dagen?
– Jeg er fornøyd. Veldig fornøyd med situasjonen. Jeg elsker denne jobben og bransjen vi er i. Også blir man jo glad når ting går bra.