annonse

annonse

Treningssenterbransjen styrer klar av Omikron-innstramninger

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Oslo og mange omliggende kommuner får fra midnatt strengere koronaregler å forholde seg til. Treningssenterbransjen er unntatt, og kan drifte som før. – Dette er et stort gjennomslag for arbeidet vi har gjort over lang tid, fastslår bransjeleder Mee Eline Eriksson i Virke Trening.

Det var en alvorlig statsminister som i ettermiddag gikk på scenen for å informere om at Omikron-varianten av koronaviruset medfører innstramninger i Oslo og flere andre kommuner.

– Målet vårt er å beholde kontrollen på pandemien. Vi må beskytte kapasiteten i helsetjenesten i kommuner som nå kan være berørt av smitteutbrudd med omikron-varianten. Det er viktig at vi raskt begrenser kontakt og mobilitet i disse områdene, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

– Samtidig ønsker vi ikke å innføre unødige begrensninger i folks liv. Men regjeringen vil komme med strengere tiltak hvis det blir nødvendig, fortsetter han.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Et stort gjennomslag

De regionale tiltakene omfatter blant annet: Påbud om bruk av munnbind der det ikke er mulig å holde minst én meters avstand i butikker, kjøpesentre, serveringssteder, kollektivtransport, innendørs stasjonsområder og taxi.

Treningssentre ble ikke nevnt med ett ord. Bransjeleder Mee Eline Eriksson i Virke Trening forteller til Treningsindustrien.no at treningsbransjen er unntatt i de nye påbudene.

– Vi er unntatt direkte, og vi er kjempeglade for at vi har blitt hørt. Samtidig oppfordrer vi alle treningssentre å videreføre gode smitteverntiltak for fortsatt å kunne være unntatt.  Uansett har vi fått et enormt gjennomslag, fastslår hun.

Bransjelederen legger til at hun er stolt av bransjen.

– De har gjort jobben med å holde smitten nede. Uten den innsatsen ville vi trolig stått i en annen situasjon i dag, sier Eriksson.

Trening unntatt

I den skriftlige anbefalingen fra Helsedirektoratet kommer det frem at trening er unntatt innstramningene som vil gjelde for blant annet restaurantbransjen:

Paragraf C Definisjon av arrangementer

Med arrangementer menes følgende sammenkomster på offentlig sted eller i lokaler og utendørs arealer som leies eller lånes ut, inkludert hoteller, grendehus, forsamlingshus, konferansesaler og haller

  1. idrettsarrangement, inkludert stevne, cup, turnering og kamp, men ikke organisert trening
  2. kulturarrangement, inkludert konserter, utstillingsåpninger, opera, ballett, teater og kino, men ikke organiserte øvelser, trening og prøver. (gjengivelsen av paragraf C er ikke uttømmende, red.anm).

 

VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]