annonse

annonse

Treningssentre i Oslo får 20 mill. fra kommunen

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Oslo kommune har fått tildelt ca. 227 millioner kroner til en kommunal kompensasjonsordning. Serveringsbransjen er den store «vinneren» med 150 mill. i ekstrastøtte. Treningssentrene får 20 mill.

Forrige onsdag behandlet bystyret den kommunale kompensasjonsordningen for lokale bedrifter. Som en del av den siste krisepakken fra regjeringen, ble det satt av 1,75 milliarder kroner til en kommunal kompensasjonsordning for å avhjelpe situasjonen for lokale virksomheter som er rammet av lokale eller nasjonale smitteverntiltak.

Av den foreløpig utdelte milliarden, har Oslo kommune fått 226,95 millioner kroner. Disse kronene skal brukes til å treffe næringer som er særlig hardt rammet av koronatiltak.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Vedtatt fordeling

I Oslo har både skjenking og treningssentre vært stengt siden begynnelsen av november 2020. Og i skrivende stund er det ingenting som tyder på at verken det ene eller andre kommer til å åpne med det første.

Onsdagens møte i bystyret vedtok å fordele rammen for statlig kompensasjon til lokale bedrifter med følgende fordeling:

  • Serveringssteder med skjenkebevilling: 150 mill.
  • Treningssentre: 20 mill
  • Visit Oslo: 12 mill
  • Kulturnæringen: 20 mill.
  • Restart Oslo Sentrum: 20 mill
  • Reserveavsetning: 4,95 mill

 

Ikke helt i mål med søknadsordning

I Byrådssaken skriver kommunen følgende:

«Treningssentrene har vært pålagt stengt siden november og var også stengt i en periode i mars-april 2020. Disse har nå betydelig lavere inntekter som følge av at kunder har enten fryst eller avsluttet sitt medlemskap.

Denne bransjen har varslet bekymring for at deler av kundegrunnlaget ikke kommer tilbake på det tidspunkt hvor sentrene kan åpnes. Dette har også en uheldig konsekvens for folkehelsen dersom folk slutter å trene.

Byrådet ønsker å kompensere for tap av inntekt på grunn av medlemssvikt og vil opprette en søknadsbasert tilskuddsordning som vil basere seg på fall i medlemstall. Hvordan en søknadsordning kan opprettes med minst mulig administrasjon er under sluttføring, men ikke endelig fastlagt.»

Flatt regnet vil potten på 20 mill. betyr ca. 124 000 kroner per treningssenter i Oslo. I følge Virke Trening var det 161 treningssentre i Oslo per oktober 2020. Men som det heter i byrådssaken, vil kompensasjonen basere seg på fall i medlemstall, som ganske sikker er ujevnt fordelt på hovedstadens treningssentre.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Senterpartnere

Leverandørpartnere

[l_slider]