annonse

annonse

Treningsspeilet som skal trekke nye kunder

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Denne uken lanseres Rflex, treningsspeilet som skal gi SATS både nye kunder og holde på eksisterende. – Min genuine ambisjon er at vi skal lykkes med å få flere folk aktive ved å senke terskelen, fastslår CEO Christian Øvregaard i Mentra.

Sjefen for det relativt ferske selskapet forteller at SATS har jobbet med digital trening lenge, men i økende grad ønsket å ta et større grep om hjemmemarkedet.

– Koronaen kickstartet dette, og vi har sett på trendene andre steder i verden. Vi ønsker å utvide vår «footprint», sier Øvregaard.

Mentra er heleid av SATS, og ble startet ved inngangen til 2021. Nå har selskapet 18 ansatte med egen administrasjon, utviklere og instruktører.

Før sommeren ble Rflex prelansert med mulighet for forhåndsbestilling av treningsspeilet. Øvregaard sier at forhåndssalget har gått ganske bra.

– Det er et nytt produkt så det er vanskelig å vurdere hvordan interessen er, sammenlignet med å se det fysisk. Nå er produktet ute på noen sentre i Oslo, og vi har et eget showroom hvor man kan oppleve det.

Vil ikke tallfeste brukertall

Forventningen til Rflex er store, men eier SATS holder kortene tett til brystet når det gjelder tallfesting av ambisjonen. Antall forhåndsbestillinger er vurdert å være børssensitiv informasjon.

Investorkontakt Martin Stenshall i SATS forteller at bruker/abonnementstall ikke kommer til å rapporteres separat med det første.

– Det tar nok litt tid og de nærmeste kvartalene vil ikke brukertallene presenteres separat. Enn så lenge vil rapporteringen for Mentra vil ligge under segmentet Norge, opplyser Stenshall.

– Ambisjonene våre er store. Vi lanserer Rflex i Norge og Sverige med innhold på norsk, svensk og engelsk. Disse markedene vil være viktige for oss den første tiden, fastslår Øvregaard.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Eksisterende og nye kunder

De som var tidligst ute og som kjøper nå, vil motta speilet i midten av oktober.

– Hvem er den typiske kunden?

– Det er de som ønsker å trene, men som har noen barrierer for å få gjort det. Det kan være mangel på tid eller at man ikke føler seg komfortabel på et treningssenter – og de som ønsker mer komfort i hverdagen, sier Øvregaard.

COO Martine Drageset tror speilet absolutt vil være en magnet for andre enn SATS-kunder.

– Det er sikkert noen som vil kombinere Rflex med vanlig medlemskap og noen som vil ha friheten, samt helt nye kunder. Rflex er myntet på både eksisterende medlemmer og helt nye kunder, sier hun.

Prisstrukturen er lagt opp slik at eksisterende SATS-kunder får et Mentra-abonnement til 199 kroner i måneden, mens eksterne må betale 349 kroner. I tillegg må man investere i selve treningsspeilet – som koster ca. 13 000 kroner.

Tror på suksess: COO Martine Drageset (t.v.), instruktør Eilin Ma Dalby og CEO Christian Øvregaard. (Foto: Morten Kristiansen)
Spesialutviklet innhold

Verken Øvregaard eller Drageset tror prisen er avskrekkende.

– Sett i forhold til mye annet treningsutstyr er det ikke veldig kostbart. Dessuten dekker et abonnement hele familien, sier Øvregaard.

Rflex-speilet som sørger for interaktivitet. (Foto: Mentra)

Inntil fem brukere kan bruke ett og samme abonnement i husholdningen, og tilpasse sin trening til sin unike profil. Reiser man bort og ikke ønsker å ta med seg speilet, leveres også treningsinnholdet på andre digitale enheter som pc, ipad og mobil.

Innholdet spesifikt utviklet for Rflex omfatter tilbud innen yoga, cardio, styrke og dans på forskjellig nivå. Det vil bli både on demand-innhold og live-timer hvor deltakerne kan følge instruktør og få tilbakemeldinger via speilet. I nær fremtid vil også PT 1:1 inngå i tilbudet.

– For PT-er kan Rflex gjøre at de kan treffe flere med en spesiell time eller økt. Jeg tror dette kan være med på å øke antall treninger ved at man slipper det «å skulle nå noe», med en bestem time eller instruktør akkurat der, sier Eilin Ma Dalby, yogainstruktør for Mentra og SATS Hi-Yoga.

Hun legger til at Rflex også kan medføre en jevnere kjønnsfordeling av de som trener, for eksempel yoga, fordi man kan drive for seg selv i en kjent og trygg atmosfære, i stedet for i en fysisk klasse.

– Dessuten kan barna i familien bli deltakere når de ser at mor og/eller far driver med dette, sier hun.

Veien videre

Lanseringen av Rflex er første steg i Mentra-universet.  Øvregaard forteller at de også ser på sykkel og tredemølle som en del av konseptet – men da først neste år.

Amerikanske Peleton har hatt stor suksess med å tilby digital trening på sykkel og mølle. Nå har selskapet 5,4 millioner medlemmer og en retentionrate på 92 prosent. Suksess har også leverandøren Mirror, som leverer tjenester tilsvarende Mentras Rflex.

– Vil Mentra erstatte all annen onlinetrening fra SATS?

– Ikke til å begynne med. Nå er Mentra isolert til speilet, men etter hvert ser vi på en ren digital løsning. Hva slags form det tar har vi ikke sett på ennå, sier Øvregaard.

– Hva med å tilby Mentra som en tjeneste som andre sentre og kjeder kan fronte?

– Det kan tenkes at det er noe vi vil se på frem i tid. Vi har bare holdt på siden januar, men jeg tror ulike plattformtjenester som også inkluderer rehabilitering og legetjenester kan utforskes. Det er spennende tanker.

– Hvordan vil Mentra påvirke konkurransen i treningssentermarkedet?

– Jeg tror ikke det vil kannibalisere mange av dem vi har i dag. Vi treffer et annet marked, enten i tillegg til eller at vi når andre mennesker. Dette kan også være en rekrutteringskanal inn til fysiske sentre.

– Min genuine ambisjon er at vi skal lykkes med å få flere mennesker aktive ved å senke terskelen. Trening og helse er viktigere enn noen sinne, det har det siste året virkelig vist oss, fastslår Øvregaard.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]