annonse

annonse

Trento-kjeden lanserer «boutiqe»-konsepter på løpende bånd

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Nylig åpnet Trento Eidsvoll en egen løpesal og konseptet Trento Run. I september åpnet avdelingen i Sørumsand Trento Yoga. Og flere konsepter er på vei. – Vi tror at betalingsvilligheten er der bare produktet er bra nok, sier Trento-eier Stig Nyengen.

– Boutique-konsepter som Barry’s, CrossFit og yoga er greit i de større byene, men jeg tror ikke slike konsepter kan leve på egenhånd på mindre steder. Da må det til en form for stordriftsfordeler, sier Stig Nyengen.

Han legger til at i en ideell verden er rendyrking det perfekte, men når antall innbyggere er begrenset, må man tenke slike konsepter internt på treningssenteret.

– Samtidig må man klare å bevare det som er DNA-et i boutique-konseptene; nemlig at det er rendyrket mot en målgruppe for å lage et community. Da må man ha et dedikert område, egen timeplan, instruktører etc. rettet inn mot dem man prøver å treffe, påpeker Nyengen.

Har vokst kraftig

Trento Yoga og Trento Run er en del av Trento-kjedens nye driftsmodell. I 2018 gikk kjeden bort fra «one membership fits all»-tankegangen.

– Vi ønsker at folk skal betale for det de bruker. Vi fjernet bindingstiden, gjorde det enkelt både å fryse og si opp medlemskapet. Og vi gikk over til en basispris som kun inkluderer inngang på senteret, garderober og studio. Så betaler medlemmene ekstra for gruppetimer. Samme prinsipp som SATS og etter hvert mange andre sentre har.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Med dette grepet senket Trento snittprisen betraktelig. Fra 535 kroner per måned for alle tidligere, koster nå basismedlemskapet 399 kroner.  Maksprisen er likevel 699 kroner for et «All Inclusive»-medlemskap, uansett hvor mange gruppe- eller boutiqe-konsepter man ønsker.

– I år har vi tatt fase to av denne omleggingen. Det er på tide å øke snittprisen igjen, for vi tror at betalingsvilligheten til kundene er der bare produktet er bra nok.

Nyengen forteller at endringen av medlemsmodellen har ført til stor medlemsvekst.

– Vi har vokst enormt etter at vi gikk over til basispris. Før vi la om var medlemstallet 4 138. Nå har vi passert 6 000 medlemmer med akkurat de samme lokasjonene.

Fantastisk mottakelse

I september lanserte avdelingen i Sørumsand Trento Yoga.

– Med et eget område inne på senteret hvor det i tillegg til salen er et loungeområde, egen timeplan, egen logo og dedikerte yogainstruktører, bygger vi opp et community ala boutiqe-konsepter det er et marked for i storbyene, sier Nyengen.

Trento Yoga (Foto: Trento)

I november gikk startskuddet for Trento Run på Trento Eidsvoll etter samme mal: Egen sal, egen timeplan og dedikerte instruktører. Konseptet rommer 17 møller, og investeringen er i området to millioner kroner.

Nyengen forteller at mottakelsen av både Trento Yoga og Trento Run har vært fantastisk bra.

– Selv om jeg ikke er helt objektiv, så må jeg si at salene og konseptene har blitt helt rå.

Trento Run (Foto: Trento)

Han legger til at planen er å åpne Trento Run også på Kjeller over nyttår.

– Deretter vil vi bruke litt tid på å se om vi faktisk får butikk ut av dette. Går det slik vi håper er Sørumsand neste.

Flere konsepter på vei

Målet med boutiqe-konseptene er både å øke snittprisen per medlem, få flere medlemmer og å holde på medlemmene.

Trento Yoga koster 200 kroner i måneden, men Trento Run koster 130 kroner. Ifølge Nyengen er det også flere konsepter på vei.

Trento Performance (Foto: Trento)

– Etter hvert kommer Trento Performance, et konsept ala Barry’s Bootcamp. På Kjeller bygger vi et konsept med utgangspunkt i Wattbike og mulig skimølle, for å skape et miljø for aktive syklister, skigåere etc. Og flere konsepter er på trappene.

– I tillegg til økt snittpris, tror vi selvfølgelig at vi også kommer til å tiltrekke oss flere medlemmer som ikke hadde valgt oss, hvis vi hadde vært et tradisjonelt senter, sier han.

Plassbegrensning kan løses

Begrensningene ligger på instruktører og tilgjengelig areal. Nyengen er klar på at man ikke kan åpne spesialiserte konsepter uten dedikerte instruktører. Men den største begrensningen er plass.

Trento har kvittet seg med resepsjonene, og dermed frigjort en del areal. På Eidsvoll ble to kontorer også flyttet for å kunne lage løpesalen.

På Sørumsand ble spa-avdelingen med boblebad og badstue skiftet ut til fordel for en dedikert yoga-sal.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

– På Kjeller har vi foreløpig god plass og mulighet til å vokse. Men på Sætre kan vi ikke vokse, for vi har ikke tilgjengelige lokaler, sier Nyengen.

Han legger til at Trento-kjeden nå derfor ser etter flere sentre:

– Vi kommer ikke til å starte helt nye, for det er mer enn nok sentre i området som ikke drives godt. Men det er kanskje muligheter for å overta noen, og legge inn vår nye modell med konsepter, fastslår Nyengen.

LES OGSÅ: Bransjeprofilen: Stig Nyengen – En mann i bevegelse

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]