annonse

annonse

Trond Karlsen selger seg ut av Fitness Brands

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Sportsmaster og Fitness Brands har lenge vært selvstendige selskaper i samme konsern. Nå slår de to selskapene seg sammen. Trond Karlsen selger seg ut og slutter, mens Frode Ingvoldstad blir hovedeier og ny daglig leder i selskapet.

«Med dette blir vi Norges største leverandør av treningsutstyr og helhetsløsninger innen helse og trening. Etter flere år som selvstendige selskaper i samme konsern, fusjonerer nå Sportsmaster og Fitness Brands Norway og danner et slagkraftig selskap av treningsutstyr til det kommersielle- og hjemmetreningsmarkedet, skriver selskapet i en pressemelding.

I forbindelse med fusjon fratrer Trond Karlsen som daglig leder i Fitness Brands Norway, og selger seg ut av selskapet. Frode Ingvoldstad er ny daglig leder og hovedaksjonær i selskapet.

Det nye selskapet får en årlig omsetning på 190 millioner kroner og har 33 ansatte.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Skal samordne systemer

Frode Ingvoldstad opplyser til treningsindustrien.no at det har vært diskusjoner om hvordan selskapene skulle organisere seg, og at den beste løsningen var å slå sammen Sportsmaster og Fitness Brands Norway.

Det er Sportsmaster som er det overtakende selskapet, som vil eies 60 prosent av Ingvoldstad, 30 prosent av Paul Einar Borgen og resten av mindre aksjonærer, blant annet de ansatte.

Foreløpig vil de to selskapene drives hver for seg, men det jobbes mot en fusjon fra årsskiftet. En samlokalisering vil være aktuelt på lang sikt, hovedkontoret blir på Billingstad – men avdelingen i Grålum består.

– Nå først skal vi ha en samordning av systemer etc., forteller Ingvoldstad.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Har opplevd en hjemmeboom

Overtakelsen av Fitness Brands Norway betyr også at selskapet skiller lag med Sverige. Ifølge Ingvoldstad blir det et fortsatt tett samarbeid, men eierstrukturen oppløses.

«Nye» Sportsmaster blir den største aktøren på salg av treningsutstyr i Norge. Ifølge Ingvoldstad har 2020 vært bra for Sportsmaster med 60 prosent vekst i ordreinngang på grunn av etterspørselen etter hjemmetreningsutstyr.

– Utfordringen har vært å klare å levere. Det er veldig mange som har etablert en hjemmegym det siste året, forteller han.

Ingvoldstad bekrefter at de ansatte i begge selskaper, bortsett fra Trond Karlsen, blir med videre.

LES OGSÅ: Nr1 Fitness går for Fitness Brands og Sportsmaster

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]