Fit3D tar opp kampen med InBody og Tanita ved å tilby kroppsanalyse i 3D for å visualisere mål og fremgang. Importøren tror på salgssuksess.
Det er et faktum at mange blir medlem på et treningssenter fordi de ønsker en eller annen form for kroppslig endring.
Selskapet Fit3D har tatt på seg å bevise endringene i form av kroppsanalyse med en metode som tilbyr noe mer enn tall og fakta: Et 3D-bilde av medlemmet for å visualisere endringene.
ProScanner bruker teknologi basert på infrarødt lys for å skanne kroppen i 45 sekunder. Skanneren tar et 360 graders 3D-bilde som i tillegg til det rent visuelle, måler omkrets på forskjellige punkter samt fettprosent.
– Å se bra ut er en del av treningen. Her kan man få en millimetermåling av kroppen. Jeg har savnet dette i markedet for kroppsanalyse, for det handler egentlig om det rent visuelle. Andre målinger blir veldig tekniske med mye tall og grafer, sier Thor Ivar Hornnes i TrenMer AS.
Mer motiverende for medlemmene
Hornnes har agenturet på Fit3D i Norge på vegne av Fit3D Scandinavia. Han har allerede loddet interessen i markedet.
– Interessen har vært bra. Vi har allerede fått noen henvendelser fra sentre som ønsker å se på maskinen, og finne ut mer om hva dette er. Syretesten kommer når de første har fått på plass utstyret og prøvd det, men jeg tror det kan bli en stor suksess – for ProScanner går utenpå alt det andre som finnes av kroppsanalyse-utstyr for treningssentrene, sier Hornnes.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]
I Sverige har flere sentre tatt i bruk produktet, og det svenske fotballforbundet har kjøpt på bakgrunn av nye egenskaper som kommer senere i høst. Da får man i tillegg opp aksepunkter i 3D, og kan identifisere skjevheter eller andre kroppslige utfordringer – informasjon som igjen kan benyttes i skadeforebyggende trening.
Hornnes mener produktet kan hjelpe på både det å holde på eksisterende medlemmer og å tiltrekke seg nye.
– Det er vanskelig for en kunde å ha en forventning med hensyn til måling av egen fremgang. Et slikt tilbud vil være noe som gjør at man får et tettere samspill mellom senter og kunde, det kan bli enklere for en PT å lage et skreddersydd program for kunden – og mer motiverende for kunden som kan se endringene, kombinert med faktamåling.
Tror på gjennomslag
Hornnes har solgt første ProScanner til Shapes i Kristiansand, og bygger en inntektsmodell knyttet til skanningen.
– Vi foreslår at alle nye kunder får tilbud om en gratis skanning når de starter opp, og samtidig et tilbud på pakkeløsninger. Det er ofte det som skal til, for da får man som kunde målbare resultater. Den største motivasjonsfaktoren i treningen er måling, og resultatene kan du få både på mobil og pc.
De skannede bildene lagres i «skyen», tilgjengelig kun for den som er skannet. Men kunden kan selv velge å dele dette med for eksempel sin PT. Kunden har kontroll på egne data, og det er en del av måletrenden, ifølge Hornnes.
– Hva er ambisjonen deres med Fit3D? Hvor mange sentre skal dere selge ProScanner til?
– Jeg vil heller snu det på hodet. Hva er grunnen til at et senter ikke kjøper det? Jeg tror at ProScanner blir å finne på i alle fall 80 prosent av alle treningssentrene i Norge, for det er et system som gir butikk og muligheter for sentrene, i kombinasjon med et tettere forhold mellom senter og kunde.
Bidrar ikke til usunt fokus
Hornnes tegner opp en forretningsmodell for break even, basert på leasing av ProScanner. Han sier at man kan regne dette hjem med ca. åtte målinger i måneden.
– Tar man for eksempel 500 kroner for en skanning, en vanlig snittpris på andre kroppsanalyseprodukter, og har to målinger per dag i en femdagers uke, blir det 40 målinger i måneden – eller 20 000 kroner. Det bidrar til senterets økonomi, og gir samtidig mer lojale medlemmer.
– Men visualisert kroppsmåling, har vi ikke nok kroppshysteri, egentlig?
– Jeg tror at vi mennesker er skapt med et sunt ideal om å se bra ut. Derfor sminker vi oss, pynter oss etc. Men jeg tror at et slikt produkt drar i riktig retning. Det er ikke fokus på fettprosent og makroforhold, kun «slik ser du ut». Jeg tror det bidrar positivt. Det er ikke farlig å ønske å se bra ut, det ligger i oss. Så er det alltid noen som vil dra det til det ekstreme, men jeg tror ikke 3D-kroppskanning vil bidra til det, sier Hornnes.