annonse

annonse

Tungt år for Actic

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Bakteppet for Actics reorganisering og kapitalinnhenting er fjorårsresultatet: Omsetningen falt med ca. 16 prosent og driftsresultatet endte på minus 55 millioner svenske kroner. På to pandemiår har det forsvunnet 323 millioner omsetningskroner for kjeden.

Som alle andre aktører er Actic kraftig rammet av koronapandemien. Selskapet la frem tall for fjerde kvartal og hele 2021 i dag. Fasiten viser en totalomsetning på 629 millioner svenske kroner, mot 748 millioner året før.

LES OGSÅ: Actic reorganiserer og skal hente friske penger

I 2019 omsatte kjeden totalt sett for 952 millioner kroner.  Det betyr 323 millioner kroner barbert bort i løpet av pandemiårene 2020-2021.

Driftsresultatet (EBIT) endte på minus 55 millioner kroner, mot pluss 58 millioner i 2020.

Anne Eskhult (Foto: Actic)

Fjerde kvartal isolert sett, viste en omsetningsøkning på 13 prosent – til 187,5 millioner kroner – mens driftsresultatet snudde til minus 8,8 millioner. I løpet av kvartalet fikk kjeden 11 000 nye medlemmer fordelt på landene Sverige, Tyskland og Norge.

– Til tross for et tøft år resultatmessig har vi stor tro på fremtiden gitt veksten i medlemsmassen i løpet av høsten. Med et avklart strategisk fokus er det gode forutsetninger for vekst og langsiktig lønnsomhet, uttaler fungerende administrerende direktør Anna Eskhult.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]