annonse

annonse

Tusenvis får trene på senter i forskningsøyemed

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Nå går startskuddet for TRAiN-studien – som tar sikte på å finne ut om det er trygt å gjenåpne treningssentrene i Norge. STOLT Rommen er et av sentrene som skal delta i studien.

TRAiN-studien er en randomisert utprøving av gjenåpning av treningssentre i Norge etter koronapandemien.

Prosjektet støttes av COVID-19 hasteutlysningen av Norges Forskningsråd, og gjøres av Klinisk Effektforskning ved Universitetet i Oslo, i samarbeid med Oslo Universitetssykehus og bransjeorganisasjonen Virke Trening.

Fem treningssentre deltar i studien: STOLT Rommen, STERK Løren, EVO Bryn, SATS CC Vest og SATS Sjølyst.

Varer i 16 dager

9 000 medlemmer mellom 18 og 64 år, som ikke er i risikogruppen for alvorlig COVID-19 sykdom, forespørres til å delta. Medlemmene som svarer ja, deles inn i to grupper basert på loddtrekning. Den ene gruppen får tilgang til sitt treningssenter i to uker, den andre gruppen må vente til senteret åpner for vanlig drift.

En del av medlemmene testes for COVID-19-virus og sykdom etter prosjektet. Om virus og sykdom er lik i de to gruppene etter to uker, kan treningssentrene i Norge trygt åpne.

Treningsgruppen må følge Virke Trening sin bransjestandard for smittevern. Studieperioden vil være i 16 dager, fra og med 22. mai 2020. 4 000 deltagere i studien vil bes om å avgi prøver for COVID-19 etter endt studieperiode.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Vil gjøre det enkelt for medlemmene

Medlemmene skal trene akkurat som de pleier. Det er ingen krav til hvor mye de skal trene eller hva de skal trene.

Daglig leder Line Norum ved STOLT Rommen/Stovner forteller til Treningsindustrien.no at de kommer til å ha et begrenset utvalg gruppetimer og begrensede åpningstider ellers.

– Gruppetreningen vil bestå av de klassene vi vanligvis kjører, som for eksempel spinn og styrke. Trening på apparater foregår også på vanlig måte, med tilgang til det aller meste vi hadde før pandemien kom.

– Vi skal drifte etter mange smittevernhensyn, men vi får til mye likevel. Vi prøver å gjøre det så enkelt som mulig for medlemmene: Få og enkle, men viktige regler følges bedre enn mange og detaljerte. Så får vi som skal drifte senteret heller ta ansvar for detaljene som ligger bak, sier Norum.

Like trygt som butikken

– Hvor mange henvendelser har dere fått fra medlemmer om deltakelse og hva er makstaket for antall deltakere fra STOLT?

– TRAiN-studien vil ha med så mange som mulig, og minst 4 000 deltakere. Nå har vi ikke flere enn 2 000 i riktig aldersgruppe å ta av fra STOLT, men sammen med EVO og SATS håper vi selvsagt å nå antallet. Jeg har ikke totaloversikten, men tror vi har en liten vei igjen å gå før vi når 4 000. Påmeldingsfrist er på mandag.

– Hva sier magefølelsen din? Blir resultatet fra gruppene like?

– Magefølelsen min sier at det er like trygt å trene hos oss som det er å handle i butikken. Jeg håper studien kommer til den konklusjonen, og at vi kan åpne for fullt på en trygg måte 15. juni. Det vil heller ikke være like sannsynlig at vi blir stengt igjen ved en eventuell ny smittebølge, dersom vi kan vise at det er trygt på trening, fastslår Norum.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]