annonse

annonse

Tviholder på pris under 200 kroner

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Fitness24Seven var pioner på lavpris i Norden og er nå etablert i fire land. I Norge har kjeden syv sentre, men er sulten på mer. I tillegg jobbes det med å få på plass gruppetrening, uten pristillegg.

Fitness24Seven åpnet sitt første senter i 2003. Senteret var også det første lavprissenteret i Norden. I 2011 åpnet de to første senterne i Norge. Per i dag driver kjeden 150 treningssentre i Sverige og er en av de større kjedene over kjølen målt i antall sentere.

I tillegg til Norge har Fitness24Seven 33 sentere i Finland samt 10 i Polen. I de fire landene Sverige, Norge, Finland og Polen har kjeden totalt i overkant av 350 000 medlemmer.

Har vokst mye

– Vi har vært med lenge og vi har også preget bransjen i Sverige på mange måter. Blant annet var Fitness24Seven det første senteret hvor man slapp bindingstid.  Per dag i Norge har vi syv sentere, seks i Oslo og ett i Drammen, sier Mads Roser, Country Manager for Fitness24Seven i Norge.

Etableringen i Norge har gått jevnt og trutt. Kjeden åpnet to sentere i 2011, to i 2012, to i 2013, ett i 2015 og det siste nå i januar 2017 på Haugenstua i Oslo.

Kjeden har ambisjoner om videre vekst her i landet.

– Vi er i utgangspunktet en veldig ekspansiv bedrift. Jeg har vært i virksomheten siden slutten av 2011 og da hadde vi 45 treningssentre totalt. Nå har vi over 200, så vi har vokst betydelig de siste årene og vi har fortsatt store vekstambisjoner.

– Men bransjemessig er det en tøffere konkurranse i Norge, og vi har vokst saktere her enn i de andre markedene. Men vi ønsker fortsatt å etablere nye sentere.

Har kommet for å bli

Fitness24Seven er en lavpriskjede og vil gjerne være det, samt ligge lavest i pris i de markedene hvor man befinner seg.

– Da et par av våre lavpriskonkurrenter økte prisen i fjor, valgte vi ikke å gjøre det, men beholdt vår pris på 199 kroner, sier Roser som legger til at man har lykkes med å få et stort aldersspenn i medlemsmassen.

– Vi har 18 års aldergrense og alderen på medlemmene strekker seg derfra og til over 90 år. Den største gruppen er mellom 20 og 40 og gjennomsnittsalderen ligger på rundt 30 år. Vi driver sunt, og det er en av grunnene til at vi ikke prøver å vokse oss altfor store. Vi ønsker å være lenge i bransjen.

Egen jenteavdeling

Fitness24Seven har døgnåpent året rundt, noe skiller dem litt ut fra konkurrentene.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Dessuten har vi jentegym på alle sentrene; En egen, mindre avdeling og komfortabel sone hvor bare damer har tilgang. Tanken er at hvem som helst skal kunne trene hos oss, og avdelingene er veldig populære.

– Disse gjør det blant annet lettere for kvinner med en annen kulturbakgrunn å bruke et treningssenter. Vi er de eneste av de såkalt vanlige treningssentrene med et slikt tilbud, og vi ser på det som en veldig positiv og attraktiv del av vårt konsept, sier Roser.

Han legger til at konkurransen i Norge er betydelig, noe som gjenspeiler bredden i det norske markedet; fra veldig mange etableringer for noen få år siden til stadig færre etableringer per i dag.

– Vi ser også at utviklingen i bransjen bremser veldig opp i Norge sammenlignet med andre markeder i Europa. Statistisk er Norge et av de mest modne markedene med tanke på hvor mange voksne som har et medlemskap. Men jeg mener at det fortsatt ligger et potensiale her.

Jobber med å få opp gruppetrening

Fitness24Seven har helt siden starten hatt to ulike medlemskap; Dagtid og Døgnet rundt. Dagtidsabonnementet ble avviklet i år.

– Vi har mest tro på å gjøre det enkelt for medlemmene. Per i dag har vi én type abonnement som gjelder døgnet rundt, og man kan trene på absolutt alle sentrene våre uten ekstra kostnader, i Polen også, hvis eller når våre medlemmer reiser dit.

Norgessjef Mads Roser i Fitness24Seven

– Og vi har heller gått motsatt vei av differensiert medlemskap; Vi hadde tidligere et begrenset dagabonnement på hverdager, som gjaldt fra 06:00 til 16:00 og som kostet 99 kroner per måned. Dette har vi gått bort fra og konsentrerer oss nå om ett medlemskap som gjelder døgnet rundt uansett.

I Sverige, Finland og Polen har kjeden mange sentere med gruppetrening, men foreløpig ikke i Norge.

– Vi jobber med å få dette på plass, og det vil ikke medføre noen prisøkning. Forøvrig har vi har personlige trenere ansatt og medlemmene kan kjøpe PT som tilleggstjeneste. For PT-timene ønsker vi også å ligge så lavt i pris som mulig.

Kundene i sentrum

Roser fremhever at for å lykkes og overleve må man være kontinuerlig oppmerksom på kundenes behov og hva de etterspør.

– Det blir stadig viktigere å lytte til kundene sine og ha i tankene at uten kunder så eksisterer ikke vi heller. Vi må kunne yte god service, både personlig og med tekniske løsninger og med et godt oppbygget konsept. Vi må levere et bra produkt og sette kunden i sentrum for hvilke avgjørelser man tar og konseptet man satser på.

Stor tro på Polen

Mads Roser sier treningsbransjen er en tøff bransje i Norge, men han har tro på at Fitness24Seven vil klare seg godt i konkurransen.

– Jeg er rimelig fornøyd med hvordan vi får det til i Norge, men siden vi opererer i flere land, er det naturlig å sammenligne de ulike markedene. I Sverige har vi en større posisjon, i og med at vi har vært der over mye lengre tid, og hvor vi også var en trendsetter som første lavpriskjede og fikk fordeler av det.

– I Finland var vi også tidlig ute hvor vi åpnet som første lavpriskjede i 2012. Vi fikk en styrke med å være først på området.

– I Polen er markedet nærmest helt i startgropen. Der er andelen av den voksne befolkningen som trener mye lavere, og i Polen er vi nødt til å vokse i takt med at polakkene får øynene opp for trening. Nå er forøvrig også Europas største kjede i ferd med å etablere seg der. I motsetning til i Norge hvor treningsbransjen er veldig moden, står bransjen i Polen foran en rivende vekst, forteller Roser.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]