annonse

annonse

– Uaktuelt med lettelser i Oslo

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Torsdag 7. januar var satt som neste milepæl i den sosiale nedstengingen av Oslo. Byrådsleder Raymond Johansen fastslår at det ikke er aktuelt med lettelser i Oslo.

Treningssentrene i Oslo og nærkommunene har vært stengt siden 10. november 2020. Den 10. desember ble tiltakene forlenget frem til 7. januar 2021. Men den som ser for seg lettere tider i umiddelbar fremtid, blir skuffet.

I et innlegg på Facebook skriver byrådslederen følgende:

«Torsdag 7. januar går tiltakene i den sosiale nedstenginga ut. Vi skal vurdere situasjonen de neste dagene. Men jeg vil allerede nå varsle at vi vil legge oss på en streng linje de neste ukene. Det er ikke aktuelt med lettelser i Oslo nå. Alt handler i stedet om å beholde kontrollen».

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Blir krevende uker

Johansen følger opp med å forklare hvorfor:

«Det går noe tid fra man blir smittet til man utvikler symptomer. Derfor veit vi ennå ikke om julefeiringa har bidratt til økt smitte i befolkningen. Vi veit heller ikke hvordan det store innrykket av arbeidsinnvandrere og pendlere, blant annet fra land med mye smitte, vil slå ut.

Det er derfor litt vanskelig å si hvor i pandemien vi faktisk er. Det vi likevel veit er at smittetallene er ganske høye, spesielt sett opp mot at færre tester seg sammenlikna med før jul. Andelen positive tester er dessuten høyere. Det betyr at mørketallene sannsynligvis er store. Da kan smitten nå flere».

Byrådslederen avslutter med å fastslå at de neste ukene blir krevende, men at man ikke kan ta noen sjanser nå

«I jula satte vi den første vaksinen, og Norge har alle forutsetninger for å bli verdensledende i vaksineringa. Vi er i starten på slutten av koronapandemien. Hverdagslivet kommer tilbake», skriver Johansen i innlegget.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]