annonse

annonse

Ubemannet treningssenter 15. juni? Usikkerheten råder

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Mange av landets treningssentre er ekspress-sentre. Disse er gjerne ubemannet. Andre sentre har delvis bemanning innenfor en gitt åpningstid. Men i gjenåpningsfasen går det mot at alle må ha en form for bemanning.

De endelige smittevernreglene for treningssenterbransjen er ennå ikke godkjent, men ifølge Virke Trening vil standarden som bransjen selv har utarbeidet, være tett opptil det som blir resultatet.

Avstandsregler og begrensinger på antall besøkende etc. må alle treningssentre tilpasse seg.

En uavklart problemstilling er bemanning. Fullskalasentrene er stort sett bemannet, men mange av landets ekspress-sentre er ubemannet. Der slipper medlemmene seg selv inn og ut; det er ingen «hei og ha det bra» fra ansatte på senteret.

Virke Trening mener det er liten grunn til å tro at ubemannede sentre får gjenåpne uten personell.

«Ved gjenåpning av andre bransjer, har det blitt satt strenge krav til økt bemanning, for eksempel servering, restauranter mm, for å sikre god oversikt og kontroll. Dette er derfor ikke et særegent krav for treningsbransjen. Vi kommer tilbake så snart vi har mer informasjon å dele om ubemannede sentre, men rådet er at de tar høyde for at de må bemannes», opplyser bransjedirektør Kjersti Oppen i epost til Treningsindustrien.no.

Bransjedirektøren presiserer at Virkes inngang til dette vil være å få klarhet i hva treningssenterbransjen må ha på plass og ha kontroll på, ikke å få ytterligere pålegg og restriksjoner.

– Vi har derfor gått en ny runde på dette og ønsker å presisere følgende angående ubemannende sentre:

  • At vi jobber nå aktivt opp mot helsemyndighetene med å få en tydelig avklaring her. Idretten er bedt om å holde ubemannede treningsrom stengt til 15. juni.
  • Vi har derfor grunn til å tro at vi bør bli lyttet til at også ubemannede treningsrom kan holdes åpent etter dette innen treningsindustrien, så lenge man kan ivareta sikker smittesporing og hygieneregler

– Vi skal gjøre vårt ytterste for å løse dette til beste for bransjen som beskrevet over og vil komme tilbake så snart vi har ytterligere klarhet i dette.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Vil bruke andre ansatte

Under et webinar i regi av Qicraft torsdag 3. juni, adresserte konsernleder i Aktiv365, Tor Fredrik Neumann-Berg, dette. Kjeden har flere ekspressentre i tillegg til sine bemannede fullskalasentre.

Neumann-Berg fortalte at hvis det endelige kravet blir at alle må ha bemanning, vil de se på muligheten til å flytte administrasjonen i kjeden ut på sentrene – slik at disse kan fungere som personell for å påse at smittevernreglene overholdes.

Han tok også opp at sentre med tredjemannskontrakter med PT-er, burde kunne bruke PT-ene på lik linje.

Vet ikke hva de skal gjøre

En av de som reagerer på at reglene om bemanning eller ei, ennå ikke er klare – en drøy uke før treningssenterbransjen sannsynligvis får åpne igjen – er Nils Henning Øglænd ved Aktiviteten Treningssenter i Røros.

– Er det sånn å forstå at alle de mange sentrene som er ubemannet skal ansette folk nå en uke før åpning? Hvordan skal dette være mulig? Hvem skal betale de mange tusen ekstra om dagen i utgifter? spør han.

Øglænd legger til at om man komprimere åpningstidene på grunn av dette pålegget så vil presset være stort den tiden det er åpent, kontra å ha åpent tilnærmet 24/7.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Hva kommer dere til å gjøre hvis krave blir bemanning?

– Vi har tre sentre, hovedsentret er bemannet hele tiden, stort sett – med folk på huset her fra ca. 08-20, så der får vi se hva vi gjør. Men vi har to avdelinger som er delvis ubetjent og der vet vi ikke hva vi skal gjøre. Ni dager før vi skal åpne har ikke vi mulighet til å ansette folk til å jobbe der, ikke har vi økonomi til det heller, sier Øglænd.

I den foreløpige bransjestandarden står det ingenting om bemannet eller ubemannet. Øglænd lurer på om «bemanning» for eksempel kan være tilsyn; at man kan man leie inn et vaktselskap for å løse et potensielt bemanningskrav.

– Det er underlig det skal være usikkerhet om dette nå en uke før vi skal åpne. Myndighetene har hatt tre måneder på å finne ut av dette. Usikkerheten er helt håpløs. Greit med regler, men de må være klare lenge før dette, fastslår han.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]