annonse

annonse

Foto:

Mee Eline Eriksson, NHO Geneo

Utsikter for 2024: Sammen setter vi trenden om bedre helse og økt livskvalitet

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Det nye året er her, et blankt lerret fullt av muligheter. La oss se nærmere på treningsbransjen, et felt hvor kompetanseutvikling, tjenesteinnovasjon og fremtidsrettet tenkning bør være i hovedsetet. 

Tenk deg en verden hvor trening er mer enn bare repetisjoner og sett. I denne verden anerkjenner vi de nye trendene identifisert av ACSM, som bærbar teknologi og spesialtilpassede treningsprogrammer for eldre. Disse trendene representerer ikke bare flyktige motebølger, men markerer betydningsfulle steg mot en mer inkluderende og tilgjengelig treningskultur.

Men hva om vi streber etter mer? La oss utfordre normene, tenke nytt, og skape våre egne trender.

Se for deg CrossFit, en revolusjon innen bransjen som forandret hele landskapet av styrketrening og kondisjon. Dette er ikke bare en treningsmetode, det er en bevegelse som forener mennesker gjennom felles mål og utfordringer, og bygger et fellesskap som styrker både kropp og sjel.

Eller ta Feelgood-konseptet som fortsetter å vokse. Et treningsopplegg med motoriserte maskiner som gir en helkroppstrening på 40 minutter, designet for å føle seg bra. Det bemerkelsesverdige? Gjennomsnittsalderen på deltagerne er 65 år, noe som viser bransjens kraft til å skape og forme trender.

Det sentrale poenget her er dette: Når treningsbransjen leverer engasjerende, samfunnsbyggende programmer som CrossFit og Feelgood, viser det seg at kundenes vilje til å betale øker. Dette understreker hvordan kvalitet og innovasjon i treningsopplevelser ikke bare forbedrer helse og livskvalitet, men også bidrar til økonomisk vekst.

I 2024 er ambisjonen at flere skal våge å utvikle nye forretningsideer som får flere til å røre på seg i Norge.

For å støtte denne bærekraftige utviklingen, vil NHO Geneo-fellesskapet fokusere på tre hovedområder:

  • Markedsvekst: Identifisere og aktivere nye målgrupper i samfunnet som kan ha nytte av helseveiledning.
  • Faglig utvikling: Sikre at bransjen er best mulig rustet for fremtiden gjennom kontinuerlig utdanning og profesjonell vekst.
  • Bruk av forskningsbasert kunnskap: Styrke samarbeidet med utdanningsinstitusjoner for å integrere ny forskning og innovasjon i treningstjenestene.

Dette vil heve bransjestandarden og sikre at vi er ledende i innovasjon og kvalitet.

2024 markerer starten på en spennende reise – en reise hvor treningsbransjen ikke bare følger, men leder an i innovasjon og kvalitet. La oss sammen skape en fremtid hvor trening er mer enn bare fysisk aktivitet; det er en kilde til samhørighet, vekst og felles velvære.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]