annonse

annonse

– Skal være best på teknologi

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Bransjeveteranen Tom Erik Oxholm overtok treningssenterkjeden Akropolis i Drammensregionen. Det har vært en ryddejobb, men nå er kursen staket ut for fremtiden.

Oxholm forlot Stamina Trening i fjor, men hadde ingen ambisjoner om å gi seg i treningsbransjen. Allerede i 2016 hadde han sikret seg eierskap i Akropolissentrene.  Etter endt tjeneste i Stamina, har Oxholm brukt tiden på å få sentrene «up to date».

LES OGSÅ: Bransjeprofilen – Oxen fra Larvik

– Da jeg tok over var det et nittitallspreg på sentrene. Det var ikke gjort noe på verken utstyrsfronten, sykkelsal eller andre ting, ei heller bygningsmessig innvendig. De var langt fra slik et treningssenter skal fremstå når vi snart skriver 2020, fastslår Oxholm.

Satser på teknologi

Han forteller at det første han tok tak i var å komme på høyde med dagens krav til tilbud, utstyr og renhold – slik at sentrene fremsto som kvalitetssentre.

– Så har vi satt visjonen. Vi skal være et fyrtårn for både kunder og ansatte. «Gode opplevelser» er visjonen vår.

Ambisjoner og mål innenfor den visjonen oppsummeres i tre deler: Akropolissentrene skal være best på teknologi, de skal være ledende på gruppetrening i sal og være sterke inn mot bedriftene i regionen.

– Teknologibiten har vi allerede begynt med. Vi har de nyeste syklene fra Technogym, hvor alt logges og legges i skyen. Dette har vi også på møllene. Vi har også SkillRow og har begynt med rotimer. Teknologien overfører vi også i sal med Team Beats. Vi forsøker å tilfredsstille de kresne som gjerne vil delta i teknologiutviklingen.

– Vi vet at teknologi er en av de tre ledende trendene for et moderne senter. Vi har tatt tak og er i utviklingsmodus hele tiden. Det er en av våre ambisjoner å være ledende på det feltet.

Gruppetrening og bedrifter

– Når det gjelder gruppetrening har vi ambisjon om å være ledende i Drammen. Vi skal være «frem i skoa», komme med nye ting og følge med på utviklingen innen saltrening – og satse skikkelig.

– Vi skal også være sterke inn mot bedriftene, og skape gode relasjoner: Både med energipauser ute hos bedriftene, men også skape korrelasjon slik at de kan komme inn på sentrene våre. Vi har dedikert en person som jobber spesifikt med bedriftsmarkedet, forteller Oxholm.

Investert millioner

– Alle disse grepene betyr vel store investeringer?

– Ja, vi har investert mange millioner kroner, men det er et stort potensial her. Vi ser at Drammen er et sted hvor det er tilsig: Det er et større marked der på grunn av at Drammen har slått seg opp som by.

– Hvordan har medlemsutviklingen vært siden du tok over?

– Vi ligger vel rundt 800 – 1 000 personer over det vi hadde før jeg overtok, sier Oxholm.

Bygger Drammens storstue

Sentrene i kjeden består av Akropolis Åssiden, Lier og Marienlyst. Det var tidligere også aktivitet på Konnerud, men den avdelingen ble lagt ned. Åssiden og Lier er fullservicesentre, mens Marienlyst er gjort om til Akropolis Basic.

– Vi har to store sentre. Åssiden er lokomotivet, og der bygger vi nå om for å få enda mer ut av bygget med legesenter og annet helsepersonell. Det vil bli et stort helsehus hvor man har alt av terapeuter, frisør etc. – og hvor alle vil ha synergier av hverandre. Åssiden blir Drammens storstue inne trening, helse og velvære om et års tid, sier Oxholm.

Han forteller at det også er utviklingsmuligheter i Lier hvor det skal bygges sykehus og mange nye leiligheter.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– I Lier ser jeg et stort potensial. På Marienlyst har vi ryddet: Vi har laget Basic-løsningen som skal møte SATS BASE, EVO og de andre lavprisaktørene. Vi må ha et senter også i den kategorien som har noen få, gode gruppetimer – utover det er det nøkkelkort som gjelder.

Snudd utviklingen

– Ambisjoner for kjeden fremover. Er tre bra eller skal du gjøre mer?

– Det viktigste nå er å bli ferdig med de sentrene vi har, holde godt grep og få de til å spille skikkelig. Men hvis det dukker opp noe er jeg selvfølgelig på hugget, men i utgangspunktet er jeg ikke der nå hvor vi skal videre med en gang.

– Nå må vi stabilisere oss og trimme personalet slik at vi kan få optimalt ut av disse sentrene. Det hjelper ikke å ha en hel haug sentre hvis man ikke får overskudd. Men spiller disse tre skikkelig, er det god butikk – og det er det vi er ute etter: Bygge gode arbeidsplasser og lage noe som er helt unikt for Drammen, sier Oxholm.

Den økonomiske fasiten for Sports Club Akropolis har de siste årene vært fallende omsetning og tap på driften, ifølge Proff.no

– Jeg tok over noe som var mye verre enn det så ut som i regnskapene, men hittil i 2018 har vi hatt et greit overskudd. Vi har investert mange millioner, og mye av det er tatt over driften – så egentlig har vi greid oss utrolig bra uten å skyte inn mer penger på alt vi har gjort, fastslår Oxholm.

Alt handler om kvalitet

Totalt har de tre Akropolissentrene ca. 5 500 medlemmer.

– Hvem er Akropolis’ tøffeste konkurrent?

– Det er nok SATSELIXIA. Vi håper å få med oss flere medlemmer, spesielt fra store bedrifter – men alt det dreier seg om i fremtiden er å optimalisere: Få mer ut av medlemmene og gjøre sentrene så gode at vi kan heve prisen. Og det handler om kvalitet.

– Folk betaler gjerne mer hvis det er kvalitet over det de får, og dette måler vi hele tiden. Kvalitet, service og den gode opplevelsen, det skal være gjennomgående hos oss. Det skal vi være best på.

– Klarer dere å ta ut prisen tilbudet fortjener?

– Ikke overalt, men vi er på vei til å bygge det opp. Vi hever stadig grunnprisen og har justert masse det siste året, uten særlig negative tilbakemeldinger. Den store massen forstår dette når de ser det blir investert, at vi presterer på topp og at vi skal bli ledende.

– Vi må konsentrere oss om oss selv. Jeg kan ikke gjøre noe med SATS eller Move eller andre, men jeg kan gjøre det vi holder på med, helt rått!

Alle skal med

Av utfordringer i horisonten, ser Oxholm blant annet verdi- og kulturbygging samt oppbygging av PT-satsingen.

– Vi er i ferd med å lage våre verdier i selskapet. De verdiene skal stå for noe spesielt, og vi skal være enda mer dedikert mot våre verdier. De ansatte skal være med å lage dem slik at de kommer fra dem, sier Oxholm.

Utfordringen blir å kombinere verdiene med selskapets ambisjoner – at alle drar i samme retning.

– Hva betyr det å være enda mer dedikert til stede, at lederne tar 100 prosent ansvar i sin avdeling, hva betyr det for deg som instruktør? Den personlige utviklingen innenfor dette, er utfordringen. Blir vi best på det og rå på struktur, er jeg overbevist om at det er vi som kommer til å gå av med seieren, fastslår han.

PT-tilbudet på Akropolis er under oppbygging.

– Vi har seks, syv som er bra og vi får inn et par til nå. Jeg vil gjerne ha 50 PT-er, men det er et område vi må bli bedre på. Det er en utfordring på et sted hvor det ikke har vært en kultur på PT. Det må bygges opp suksessivt og det er vi i gang med.

Oxholm har valgt ansettelse fremfor selvstendige PT-er på kontrakt.

– Jeg vil gjerne ha kontroll, og at også PT-ene deler ambisjoner og verdier vi har – og skal ha. De må være med på dette løpet ellers når de aldri opp, sier han.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]