annonse

annonse

Var lei av treningssentre – startet millionbutikk med PT-tjenester

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Jakub Ruzylo hadde jobbet som PT og PT-ansvarlig i flere store treningskjeder, men gikk lei av å være PT under et treningssenters vinger. Midt under koronakrisen startet han Pt Studio AS. I løpet av ett år har omsetningen nådd snaue 2 millioner kroner.

Men suksess kommer ikke gratis. Ruzylo har måttet, som flere andre «million-PT-er», legge inn de timene som behøves.

– Det går ofte fra klokken seks om morgenen til halv ti på kvelden. Jeg sover ikke over på jobb, men av og til er det kanskje like greit å legge seg på sofaen i stedet for å reise tre mil for å komme hjem, sier gründeren.

Pt Studio way2endurance holder til i Grimstad, og startet opp i mars 2021. På ett år har bedriften omsatt for 1,95 millioner kroner, mye takket være Ruzylos navn og rykte: 1,8 mill. kommer fra gründeren selv, mens 155 000 kommer fra ansatt nummer to.

– Kundeservice og kvalitet i arbeidet, er gründerens nøkterne svar på spørsmålet om hemmeligheten bak suksessen.

Kvalitet fremfor kvantitet

Bakgrunnen for oppstarten var at Ruzylo ble lei av å være PT på et tradisjonelt treningssenter. Han er kritisk til modellen der provisjon er det saliggjørende:

– Man står uten fast inntekt, og i tider som under koronapandemien sitter man igjen med ingenting. Det koster i utgangspunktet lite for et senter å ha 15 PT-er «ansatt». Omsetter PT-ene får sentrene penger uansett, sier han.

Ruzylo mener treningsbransjen generelt sett har satset for mye på kvantitet fremfor kvalitet, noe han har tatt tak i med egen virksomhet. Der skal det være omvendt.

– Jeg har vært sportslig leder i både Stamina og Family Sports Club, og det er ikke mulig å følge opp alle på en god nok måte. Det er mange som forsvinner fordi de ikke får det til. Ti av hundre kan leve av yrket, mens 90 prosent blir som en gruppeinstruktør med noen timer «her og der», sier han.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Må gi noe ekstra

Ruzylo ble lei av usikkerheten og tok skjeen i egen hånd. Resultatet snakker for seg selv med knappe 1,8 millioner omsatt under krevende forhold.

– Var det dette du så for deg da du startet opp?

– Jeg hadde håpet at det skulle gå bra. Jeg har vært i Arendal/Grimstad-området siden 2010, så jeg følte jeg hadde fått et godt rykte. Men det var en del som mente at dette kom til å bli et tapsprosjekt.

Et av kjernepunktene i oppstarten var å satse mer på kundebehandling, da Ruzylo følte at man som PT-kunde i treningsbransjen ikke fikk noe ekstra – for eksempel ingen fortrinnsrett på møllene hvis alle var opptatt. En PT-kunde måtte vente som alle andre.

– Jeg tenkte at med konseptet en-til-en så slipper man den problemstillingen, og samtidig operere med samme priser som kjedene kjører for sine PT-tilbud.

Som krydder til selve treningen har Pt Studio allerede investert i to massasjestoler hvor kundene kan slappe av etter en økt. Smoothies, frukt og kaffe er alltid tilgjengelig. Bursdager og høytider markeres for å bygge bånd.

Pt Studio feiret første driftsår med millionkake. (Foto: Pt Studio)
Skal ekspandere til Arendal

Pt Studio har lagt opp til et stort antall pakkeløsninger med fokus på blant annet sykkel og løping. Ruzylo sier at de er populære og at selskapet har flere kunder som satser innen sykkel og triatlon.

– Men det gjelder ikke de fleste. Spesialisering kan man dyrke mer i store byer, men på et sted som Grimstad må man også tilby det generelle. Så vi har mest omsetning på vanlige PT-timer. Vi har mange faste kunder, og rundt 90 prosent av de som har begynt, har fortsatt.

Ruzylo forteller at kundegruppen spenner fra konsernsjefer til unge folk. De ca. 30 kundene trener av Ruzylo og en annen PT som har spesialisert seg på utholdenhetstrening.

– Vi er ute etter å ansette flere, og et tilbud også i Arendal, står på planen frem mot sommeren. Men utfordringen er at studioet går på mitt navn og rykte: Folk som kommer vil ha meg – og det er ikke nødvendigvis lett å «få på» andre som folk ikke kjenner, forteller han.

Hovedutfordringen fremover blir derfor å markedsføre filosofien, ikke personen i seg selv.

– Skal vi åpne i Arendal har jeg ikke mulighet til å være både der og i Grimstad, så vi er på jakt etter noen som har litt mer enn bare utdannelsen. Rette vedkommende må både være sulten og være villig til å ta etter- og videreutdannelse.

VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Drømmer om mer

– Hvordan opplever du konkurransen i lokalmarkedet?

– Jeg føler ikke at vi konkurrerer med treningssentrene for vi ligger på et annet nivå. Jeg har ikke tenkt så mye på det, og det er plass til flere.

– Hva legger snittkunden igjen i måneden?

– Vi har mange som har kjøpt 50 eller 100 klipp, så snittet er kanskje rundt 5 000 kroner i måneden. Vi har veldig mange duotimer der det er familier som trener sammen. De fleste kundene er hos oss to ganger i uken.

– Hvor store kan eller skal Pt Studio bli?

– Jeg har lyst til at vi skal ekspandere litt, for eksempel med et studio i Spania. Men akkurat nå går konseptet mye på mitt navn – så fremover blir det å jobbe med at det blir et mer «Pt Studio-konsept». Det er et luksusproblem, men likevel…

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]