Selskapet Gungnir henter inn i overkant av tre millioner kroner i en fersk emisjonsrunde – med hårfine marginer før den økonomiske kollapsen knyttet til Koronaviruset.
En samling av norske engleinvestorer tar en bit av det Oslobaserte selskapet og kapitalen skal sørge for at Gungnir blir lønnsomme allerede i første driftsår, ifølge en pressemelding.
Gründerne med utspring fra universitetet i Ås, har over en toårsperiode designet og utviklet verdens første (og eneste) Olympiske vektstang med innebygd lås for sikring av vektskiver. Vektstangen skal bidra med å gjøre treningssentre sikrere, ryddigere og mer brukervennlige. Selskapet drives av Markus Leonhard Hansen, Øyvind Rein, Andreas B. Gundersen og Audun Filip Sand.
LES OGSÅ: Gungnir vil revolusjonere vektstang-markedet
Selskapet har fattet interesse fra distributører og kunder fra hele verden, spesielt i USA. Det er lagt opp for samarbeid med aktører som distribuerer til land i Europa, Skandinavia og USA.
– Det er bare begynnelsen, sier gründer Andreas B. Gundersen.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]
Patentet skal overføres på alle typer treningstenger, ifølge meldingen.
Korona var nesten showstopper
Krisen har skapt utfordringer for selskapet. Treningssentre verden over stenger ned på ubestemt tid, noe som har tvunget Gungnir til å se etter muligheter i andre markeder.
– Når noen dører stenges åpnes noen andre, og i vårt tilfelle har det åpnet seg muligheter i det private markedet. Interessen for innkjøp av treningsutstyr til hjemmene har eksplodert og det har vi snudd oss etter. Patentet vårt kan brukes på alle typer vektstenger og dette inkluderer også produkter rettet mot hjemmetrening, sier gründer Audun Filip Sand
Har troen på fremtiden
Investor Rolf Årseth står blant annet bak oppbyggingen av en privat barnehagekjede sammen med sin ektefelle. De gjorde en suksessfull exit i 2016 og solgte virksomheten videre.
– Teamets samlede, relevante og utfyllende kompetanse og erfaring var noe av de viktigste parameterne for investeringen. I motsetning til mange andre start-ups, hadde Gungnir et produksjonsklart produkt da jeg ble involvert i selskapet. Det ga meg som investor en styrket trygghet på gjennomføringsevnen til selskapet, sier Årseth.
– Med både økt sikkerhet og den gode brukeropplevelsen i sentrum ser jeg for meg at Gungnir kan bli en markedsleder innenfor sitt segment. Både med salg til treningsstudioer globalt, samt til hjemme-gym og garasjegym med samme nedslagsfelt, fortsetter han.
De resterende investorene er frontet av Trygve Dyremyhr og Stefan Slemdal, som begge har betydelig erfaring innen kapitalinnhenting innenfor eiendom og egenkapital.
VÅRE KJEDEPARTNERE:
[slideshow_deploy id=’11726′]