annonse

annonse

Vektstang-utfordrer: Knuser egne salgsforventninger

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Gungnir of Norway danner partnerskap med skandinaviske distributører og skyter fart videre ut i verden. Selskapets nyeste produkt har solgt som varmt hvetebrød.

I løpet av året som har gått har Gungnir med sin patenterte vektstang, levert godt med produkter til både norske og utenlandske treningssentre og hjemmegyms.

– Responsen har vært overveldende og kundene forteller stadig at de ikke ser noe grunn til å gå tilbake til å bruke konvensjonelle vektstenger. Tilbakemeldingene er bedre enn vi noen gang kunne drømt om, sier medgründer Audun Sand.

Han forteller at 2020 har vært en berg- og dalbane og slettes ikke uten utfordringer.  Da pandemien brøt ut befant selskapet seg midt i en emisjonsprosess.

– Siden den gang har vi fått smake på både det ene og det andre, i både dårlig og god forstand.

– Salgstallene ble naturlig nok påvirket av omstendighetene, da det har vært spesielt mye utfordringer i forbindelse med produksjon, frakt og generelle ledetider. Vi er likevel veldig fornøyde med det vi klarte å oppnå.

– Siden oktober har vi solgt ut så og si hele varelageret vårt, som inkluderer Olympiske stenger og 25mm hantler, pump-stenger og vektskiver, sier Sand.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Drahjelp av anmeldere

En stor andel av salget har gått til hjemmegymmere, og ifølge Sand har den Olympiske hantelen blitt tatt ekstremt godt imot i dette segmentet.

– Vi er også veldig fornøyde med alt vi har klart å levere til b2b- segmentet, selv i en periode hvor omtrent samtlige i bransjen har vært i knestående.

Flere anerkjente treningsutstyr-anmeldere fra USA deriblant Garage Gym Reviews og Garage Gym Lab har hyllet stangen for sin låsemekanisme, brukervennlighet og spesifikasjoner generelt. Innleggene i forbindelse med anmeldelsene har til sammen blitt sett over en million ganger, ifølge Sand.

LES OGSÅ: Gungnir vil revolusjonere vektstang-markedet

En rekke distribusjonsavtaler

Bedriften som befinner seg i Oslo har som mål å skape en ny verdensstandard for vektstenger og i den anledning er distribusjonspartnere en viktig del av vekststrategien.

Opplever stor etterspørsel. (Foto: Gungnir)

I løpet av den siste tiden har Gungnir etablert partnerskap med både Sportsmaster, Fitness Brands og Mobech treningsspesialisten i Norge. I tillegg jobber de med Fitness Brands Sverige og Concept treningsredskap i Sverige, samt andre europeiske selskaper.

– Vi er veldig takknemlige for at flere av de større og mest kjente aktørene vil samarbeide med oss. Selskapene og menneskene vi får mulighet til å samarbeide med har ståltro på produktene våre og vi ser virkelig frem til å gå veien videre med disse, sier Sand.

Gungnir satser også på å utvide sitt distribusjonsnettverk i resten av verden. Per nå er målet å danne partnerskap med distributører som til sammen kan dekke det europeiske og nord-amerikanske markedsbehovet.

– Kombinasjonen av særdeles god markedsrespons verden over, effektiv produksjon og ledetider, samt solide samarbeidspartner, gjør det veldig spennende for oss som bedrift fremover.

– År 2021 blir også vårt første fullverdige år i drift og dette ser vi frem til tross for nåtidens omstendigheter, fastslår Sand.

Pangsalg av nytt produkt

Gungnir skal i tillegg støtte norske utøvere under OL i Tokyo. Med utstyr fra hjemlandet skal de trene og holde formen oppe under hele oppholdet i Japan i sommer.

Selskapet selger også produktene sine direkte via egen nettbutikk og har nylig lansert sitt aller nyeste produkt, «The Dumbler», som er en 50 mm Olympisk hantel med innebygd lås.

Andreas Gundersen (t.v.) og Audun Filip Sand. (Foto: Mats Bakken)

Produktet skal gjøre treningsopplevelsen med hantler både sikrere og mer brukervennlig. The Dumbler er kompatibel med standard 50 mm vektskiver og vil kunne erstatte et stort og plassomfattende hantel-stativ, ifølge medgründer Andreas Gundersen.

– Med en fleksibel lastekapasitet opp til 120 kg per hantel så er dette et produkt for alle og enhver både på treningssentre og hjemmegyms.

– The Dumbler har så langt blitt tatt veldig godt imot i markedet. Vi har per nå solgt flere hundre enheter og er på god vei mot vårt kortsiktige mål om å selge 1000 enheter, kun etter en snau uke i markedet, forteller Gundersen.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]