Country Manager Leif Nilsen er i full gang med oppryddingen i Actic-kjeden. Han er opptatt av å lære av hva CrossFit-menigheten har fått til og er ikke så opptatt av kjedens endelig størrelse. – Vi skal bli jæ*** gode på det vi bestemmer oss for å bli gode på, fastslår han.
Treningsindustrien møter den relativt ferske Norgessjefen i uteområdet i Lensmannslia 4, der Actic Norge har hovedkvarter. Leif Nilsen er på kjente trakter, for hovedklyngen i kjeden er nå i Asker-regionen der han og partnere bygde opp Asker Treningssenter i sin tid – og solgte til nettopp Actic.
Nå er rollen en litt annen enn en fritenkende eier og sjef, men modusen er den samme.
– Jeg er nok en slitsom sjef, sier Nilsen og gliser i sommersola.
– Men samtidig er det nok en del som tenker at endelig kan vi gjøre noe, og noen tør å ta beslutningene. Vi skal i alle fall prøve ut en del i stedet for bare å sitte og lure, sier han.
Positive tilbakemeldinger
Etter at Leif Nilsen mønstret på som sjef for Actic i Norge har han kvittet seg med flere sentre – lokasjoner som ikke lenger anses som strategiske. Og han bedyrer at jobben ikke er ferdig.
Parallelt med kvitte-seg-med-jobben, pågår det også en revitalisering av andre sentre, og Nilsen forteller at de som de fleste andre, er med på konsolideringskarusellen som spinner i bransjen. Oppkjøp, nyetablering og oppussing av eksisterende lokasjoner, er like aktuelt som salg og nedleggelse.
– Vi skal samkjøre oss geografisk og legge en ny løype. Vi har ingen ambisjon om å være størst over alt. Å være på riktig sted og tid, med de rette folkene, er det som er viktig, forteller Nilsen.
Tankene om at bad og gym hører sammen som hånd i hanske er forlatt, likeså den tidligere stoltheten av å være representert over alt i landet. Om Actic i andre enden er en kjede med 14, 20 eller 30 sentre vil tiden vise.
– Vi har et spennende halvår foran oss: Vi venter på resultater av det vi har gjort, og vi får positive tilbakemeldinger på grepene vi har foretatt. Dessuten ser vi fantastiske resultater på de sentrene vi har oppgradert, sier Nilsen.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]
Må fornye seg
Både Moss, Fredrikstad og Liertoppen er oppgradert. Neste senter ut, er Furuset i Oslo. Senter for senter vurderes og beslutninger tas.
Parallelt med ryddejobben er Nilsen svært opptatt av at bransjen må fornye seg. Det som fungerte i går er ikke sikkert vil fungere i morgen. Han trekker frem tradisjonell gruppetrening som en utfordring.
– Det er vanskelig å kommersialisere. Det ser vi både i Norge og Sverige. Da må vi tørre å se på nye produkter og tjenester. Det er enkeltsentere som får det til skikkelig, men det er stort sett veldig personavhengig, sier han.
Nilsen har latt seg fascinere av at CrossFit kan ta priser en vanlig treningssenteraktør bare kan drømme om, og dessuten holde på medlemmene over lang tid. Suksessen tilskrives community-bygging og dets handlemønster.
– Om du ikke dukker opp på trening en uke, ringer ikke bare instruktøren – men også de andre medlemmene lurer og spør. Man blir fulgt opp og tatt vare på. Kombinert med oppfølgning og kompetanse, får man et resultat av treningen – enten fysisk, sosialt eller psykisk – eller en kombinasjon av alle.
– Har gruppetreningen tatt lærdom av det? Kanskje ikke, sier han.
Utvider med «boxer»
Nilsen mener at bransje må lære av det CrossFit har oppnådd, og har et klart mål om at Actic skal være dynamiske i så måte.
– Kanskje skal PT-ene hos oss bygge slike communities; legge medlemmer til i en gruppe uten at det nødvendigvis skal koste noe. De som blir lagt til vil føle at de er en del av noe. Slike ting må vi teste ut, mener Nilsen.
Actic-sjefen er i ferd med å ta egen medisin. Under oppgraderingen av senteret i Moss ble det vurdert om man kanskje skulle legge til CrossFit, men svaret ble nei. I Asker har Actic allerede en box. I den pågående vurderingen for Furuset-senteret, kan det hende det passer mye bedre.
– Poenget er ikke at vi skal tenke om konseptet er riktig eller galt, men et CrossFit-konsept kan være en addon for våre sentre om det passer geografisk og konkurransemessig. Men det kan like godt være yoga. Vi må tørre å utfordre oss selv: Markedet har endret seg og da må vi være på, fastslår han.
I det ligger det også å utnytte lokalene optimalt, men også å tiltrekke seg nye brukergrupper.
– Slike ting skal gjøre oss mer attraktive, vi skal ikke bare være «bad og gympa».
VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:
[slideshow_deploy id=’11726′]
Senterlederen er hjertet
Leif Nilsen er også opptatt av å dyrke de ansatte.
– En av de viktigste parametrene er den som driver det aktuelle senteret. Senterlederen er hjertet, både overfor ansatte og medlemmer – og vi må dyrke den rollen.
– For oss er det en strategisk beslutning. Vi må gi dem kompetansen på alle sider ved senterdrift – og vi skal være raske slik at de kan bruke tid på medlemmer og atmosfære; minst mulig på kontor, de skal være ute og snakke med medlemmer og få ting til å flyte, fastslår han.
Nilsen legger til at det er en glede å jobbe med den nye organisasjonen.
– Det er fantastisk å se hvordan den våkner til liv igjen. Uten deres innsatsen de siste månedene hadde jeg ikke klart å gjennomføre det som er gjort, sier Actic-sjefen.