annonse

annonse

– Viktig å tenke utenfor boksen

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Første søndag i januar åpnet A.C.E. Racket og Treningssenter nye 2 200 kvm. treningsareal for å ta steget inn på fullservice-arenaen med gruppetrening, spinning og crossfit. Med stort og smått er det med sine totalt 4 500 kvm. et av Norges største treningssenter. Prislapp: 11 mill.

– Vi hadde fullt trøkk her på søndag, med over 100 nye medlemmer, forteller deleier Roddy McLeod.

Sammen med Thorbjørn Berger åpnet han A.C.E. Racket og Treningssenter i Askim for ca. 1,5 år siden med vekt på funksjonell trening, padel-tennis, squash og egen klatrevegg. McLeod forteller at det har vært en suksess med over tusen medlemmer i folden så langt.

– Vi hadde lyst til å utvikle senteret videre til et fullsortimentsenter med saltimer. Dessuten var kapasiteten på padel-tennis sprengt.

Resultatet ble to nye padelbaner, en sal på 230 kvm. for gruppetrening, en spinningsal på 100 kvm, egen sone for run/row/ride-trening, en stor funksjonell sone og en egen crossfit-box – og et eget lekeland på 500 kvm.

– Vi kan nå tilby trening til alle fra to til 102 år, fastslår McLeod.

Ser for seg medlemsdobling

Han har forsket litt på størrelser, og kommet frem til at senteret etter utvidelsen er et av Norges største treningssentre.

– Hele området har 10 meter takhøyde, så målt i kubikkmeter er det kanskje blant verdens største, sier McLeod.

– Hva slags forventninger har dere til senteret fremover?

– Vi forventer en stor vekst i og med vi tilbyr flere spesielle tjenester som mange konvensjonelle treningssentre ikke tilbyr. Med ekstraaktiviteter fra klatring og padel/squash til crossfit – og ikke minst lekeland – tror vi på mange flere medlemmer. Vi kan fint se for oss en dobling ut over de godt over tusen medlemmene vi har i dag.

Utenfor boksen

Totalt har duoen McLeod og Berger investert ca. 11 millioner kroner i ACE Racket og Treningssenter, og ifølge McLeod har de klart å holde seg innenfor budsjett. – takket være mye egeninnsats.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Vi ser for oss å tilby noe som ikke eksisterer fra før. Vi liker å tenke utenfor boksen, og da vi så muligheten for å kombinere padel og treningssenter – som ingen hadde gjort før – ble det en inspirasjon for oss – og kundene, sier McLeod.

Han trekker også frem lekelandet som en nyvinning på grunn av størrelsen og åpningen inn mot treningssenteret.

– Men vi tilbyr ikke barnepass der, det er rett og slett for stort til å ha oversikten. Vi har i tillegg en egen barnepass-sone.

– En logisk medlemsmodell

Medlemsmodellen på senteret er basert på at medlemmene skal betale for det de bruker. McLeod fremhever at de var tidlig ute å tenke i de baner på Sparta; senteret de to kompanjongene driver i Ski.

– Vi var blant de første som ba kunden betale for det de bruker, konstaterer han.

Modellen er enkel: Et helgemedlemskap koster 199 kroner. Skal man trene på egenhånd i hele åpningstiden koster det 299 kroner. Et gullabonnement som inkluderer saltimer, padel, klatrevegg etc, koster 449 per måned. De kundene som også vil trene crossfit betaler 649 per måned.

Alt er med bindingstid 12 måneder. Om kundene ikke ønsker binding er medlemsprisen 50 kroner høyere per måned.

– Det er en logisk modell som alle kundene forstår, og det er et bra tilbud. Vi har bare fornøyde kunder, fastslår McLeod.

Ingen nye sentre nå

Treningsindustrien har tidligere skrevet om McLeods filosofi: Go Big or Go Home. Han er fremdeles der, men er enda mer opptatt av at det lønner seg å tenke utenfor boksen.

– Jeg føler at mange treningssentre mangler sin egen identitet, det blir for mye kopiering, sier han – og legger til at et slikt areal og prismodell som ACE Racket og Treningssenter har lagt seg på, nok ikke hadde fungert midt i Oslo.

– Hvordan blir veiene videre for dere nå?

– Strategisk sett har vi bestemt oss for å dyrke det vi har. Min partner Torbjørn Berger har fått spørsmål om å bli med på padel-sentre i Bergen og i Vestfold, mens jeg har fått spørsmål om å åpne treningssenter i Bangladesh (!).

– Men personlig tror jeg på eiere som er til stede, i konstant kontakt med ansatte og kunder, så jeg skal ikke til Bangladesh, fastslår McLeod.

[vc_images_carousel images=”11138,11137,11136,11135,11134,11132,11131,11133″ img_size=”full” speed=”2000″ autoplay=”yes” wrap=”yes” title=”Se flere bilder fra senteret”]

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]