annonse

annonse

Vil avklare regler for gruppetrening ute i «5B-kommuner»

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

– Regelverket er ikke krystallklart på alle områder, så her er det rom for tolkninger som kan gi ulike resultater. Det er ikke holdbart så vi må få dette avklart, sier seniorrådgiver Jens Ragnar Nygaard hos Statsforvalteren.

Helsedirektoratet tolker reglene dit hen at det ikke er innenfor regelverket å arrangere gruppetrening ute i regi av et treningssenter i kommuner som lever under 5B-bestemmelser.

LES OGSÅ: Forbudet mot gruppetrening ute i «5B-kommuner»: – Dette er byråkratilatskap!

I Viken har Statsforvalteren tidligere konkludert med at de ikke har funnet bestemmelser i forskriften som generelt regulerer utendørs gruppetrening til personer over 20 år. Vår konklusjon er derfor at en slik aktivitet ikke vil være forbudt etter covid-19-forskriften.

LES OGSÅ: Gruppetrening ute i 5-B-kommuner: Statsforvalteren gir tommel opp

Ikke holdbart

Til treningsindustrien.no sier seniorrådgiver Jens Ragnar Nygaard hos Statsforvalteren at pågangen fra kommunene er stor når det gjelder reglene.

– Regelverket er ikke krystallklart på alle områder, så her er det rom for tolkninger som kan gi ulike resultater. Det er ikke holdbart, og vi må få dette avklart.

– Så hvem skal treningssentrene forholde seg til?

– Vi gir råd på veien, men vi har ikke noen avgjørende myndighet. Det er politiet som håndhever disse sakene – og da er det et alminnelig krav om at reglene skal være klare. Og det er jo ikke tilfellet her, påpeker Nygaard.

Han forteller at de har hatt et internmøte i dag om å skrive til direktoratet, for å få en endelig avklaring.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]