annonse

annonse

Vil blåse nytt liv i sykkelsalene

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Fitness Brands og inspartum akademi har inngått en samarbeidsavtale om utdanning av sykkelinstruktører. – Spinning har ikke dødd ut, men det har for mange blitt et glemt produkt, fastslår Eva Katrine Thomsen.

– For mange sentre i dag er det et uforløst potensial i å bruke sykkelsalen sin optimalt. Man bruker den for klasser før og etter jobb, men mange andre timer står salene tomme. Det er dyre kvadratmeter som kan brukes bedre, fastslår markedssjef Ida Perez i Fitness Brands.

– Vi ønsker å vise hvordan man kan få flere medlemmer inn og holde på dem lenger, fortsetter hun.

Hun får støtte av daglig leder Eva Katrine Thomsen i inspartum akademi:

– Sykkel er et produkt som har vært i treningsbransjen siden starten, og er for alle. Spinning har ikke dødd ut, men det har for mange blitt et glemt produkt, fastslår hun.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Henger etter i Norge

Det vil utstyrsleverandøren og utdanningsaktøren gjøre noe med, spesielt nå i disse tider der kompetansen har fått et skudd for baugen; mange har sluttet og forsvunnet ut av bransjen fordi det ikke har vært noe å leve av i pandemi-årene.

– Vi har fokus på kjernekompetanse. Det vi er gode på er utstyr og konsepter, og inspartum er gode på gruppetreningskonsepter. Det skjæringspunktet har vært viktig for oss. Tidligere har vi også levert kurs og kompetanse, men nå er det mer «skomaker, bli ved din lest», forteller Perez.

Partene har vært i dialog over lang tid, men pandemien satt det hele litt på vent.

– Det første prosjektet vårt sammen, og det med størst potensial for oss og bransjen, er å få liv i spinningen igjen. På generell basis har det blitt lite investert der, mens det i Europa og verden ellers vokser, forteller Thomsen.

Hun sier at bransjen i Norge henger etter «all over» når det gjelder gruppetrening.

– Ute i verden er det et ekstremt populært produkt og vi har veldig mye å gå på her hjemme – selv om noen har klart å holde produktet vedlike over alle år, har andre opplevd at dette har blitt mindre populært de siste årene.

Skal blåse liv i sykkelsalen: Svein Olav Sturlason (inspartum), Karianne Solberg (inspartum), Morten Karlsen (Fitness Brands), Tim Sandner (Team ICG) og Eva Katrine Thomsen (inspartum). (Foto: inspartum akademi)
Kjenner kundenes utfordringer

Sykkelsalen er første konkrete prosjekt, og planen er at de skal ta opp andre ting på sikt. inspartum blir ansvarlig for alt som har med utdanning å gjøre for ICG Indoor Cycling Group-konseptet, mens Fitness Brands står for utstyret.

Både nye og eksisterende kunder skal tråles og trakteres.

– ICG har alltid har hatt utdanning sammen med selve produktet. De er gode på å bygge «community» – noe de har gjort gjennom 25 år. ICG-teamet som er basert i Tyskland, er like inspartum: Folk er hands on – de kjenner til våre kunders utfordringer:

– Man har kanskje en eller to instruktører som sørger for å holde liv i produktet. Forsvinner den ene, hva gjør man da..? Med dette samarbeidet kan vi få opp kreativiteten, påpeker Perez.

– De færreste senterledere rekker over absolutt alt på senterledernivå, og det man spesialiserer seg på blir man også god på. Så her kan vi få til mye på sikt, sier Thomsen.

VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Må inkludere flere

Salgssjef Morten Karlsen i Fitness Brands påpeker at mange treningssenteraktører snur bunken år etter år med de samme timene, men trekker frem en nyvunnet kontrakt med Vest helse.

– Der har vi fått på plass en ny sykkelsal. De mener at sykkel er deres viktigste gruppekonsept, og det vil de videreutvikle for å bli best på sykkel, sier han.

– Sykkel har et enormt potensial, og man må løfte frem sykkel som et produkt for å få det frem i lyset igjen, sier Thomsen.

Men de siste års fokus på teknologi, som watt, har nok skremt bort en del, mener Perez.

– Mange eiere glemmer ofte hvem 80 prosent av kundene er. ICG-konseptet er veldig inkluderende ikke bare fokus på tall og resultater. Det prestasjonsrettede fokuset har kanskje skremt bort en del, og opplevelsen på sykkel har forsvunnet litt. ICG vil tilbake til det å gjøre sykkel morsomt igjen.

In action: Eva Katrine Thomsen, Karianne Solberg, Tim Sandner, Morten Karlsen, Svein Olav Sturlason og Ida Perez. (Foto: Eva Katrine Thomsen)
Må kunne utnytte teknologien

Morten Karlsen påpeker at det er viktig for treningssentrene å gjøre utstyret levende.

– Ellers er det ikke verdt investeringen, man må utnytte det potensialet som ligger der.

– Derfor fokuserer vi også på god opplæring i systemer. Mange instruktører klarer ikke å benytte seg at de teknologiske verktøy man har, supplerer Thomsen.

– Hvor lang tid tar det før dette er ordentlig i gang?

– Vi har akkurat fått sykler og skal gjennom en sertifisering av ICG. Etter det skal vi forme kurset, så blir det tilgjengelig, sier Thomsen.

annonse

Senterpartnere

Leverandørpartnere

[l_slider]