annonse

annonse

Vil bli størst på treningsstrikker

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Gründer Vegard Hjelmen i Norgesbeast utfordrer treningsstrikker av gummi med sine stoffbaserte alternativer. Tre måneder etter oppstart har han fått over 40 treningssentre på kundelisten.

Selskapet Norgesbeast ble startet i 2015, og har solgt forskjellige produkter – men har nå funnet sin nisje. Bedriftens eneste produkt er treningsstrikker i stoff, som ifølge gründeren er overlegent sett i forhold til den tradisjonelle treningsstrikken i gummi.

– Fordelen med stoff er at det er veldig slitesterkt, og kvaliteten gjør at de varer lenger enn gummistrikken generelt gjør. Det vi hører fra kundene er at folk er litt lei gummi; strikkene ruller, de klistrer seg og de lugger, fastslår Hjelmen.

Han legger til at de brede stoffstrikkene gir både bedre kontakt og pump fordi det er mer motstand i stoffstrikkene enn gummivariantene.

Treningsstrikker i stoff (Foto: Norgesbeast)

– Og de er fortsatt elastiske, selv om de vil virke litt stive i begynnelsen, fordi stoffet er vevd som gjør at man må tøye ut vevet for at strikken skal bli mer elastisk.

Avhengig av bruksmønster mener han at stoffstrikkene har mye lengre levetid enn strikker laget av gummi.

Vil bli størst

Fra oppstart i august har Norgesbeast fått over 40 treningssentre på kundelisten, og over 200 privatkunder. Totalt er det solgt over 600 strikker, ifølge Hjelmen.

– Av de treningssentrene vi har solgt til er det ca. fire som videreselger til egne medlemmer. Vi har også fått en nettbutikk på kundelisten. Hashtaggen #norgesbeast er brukt over 83 000 ganger siden oppstarten i 2015.

– Målet er å bli Norges største aktør på treningsstrikker, fastslår Hjelmen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Han påpeker at jungeltelegrafen virker fort når folk ser strikkene i bruk, og innhold med positiv respons blir delt på sosiale medier.

– Det handler om å gi mest mulig verdi og best mulig kvalitet. Strikkene kan hjelpe folk flest til å trene hvor enn de måtte være. De er bra for ben, rumpe og knebøy, og dekker et behov for folk som er lei av gummiproduktene, sier Hjelmen.

Norgesbeast-gründeren forteller at han har brukt lang tid på å få strikkene slik han ville med hensyn til motstand, bredde og skreddersydd lengde.

Høyere pris

Prismessig ligger stoffstrikkene høyere enn de som er laget av gummi, da produksjonskostnaden er mye høyere. Hjelmen medgir at prisforskjellen vil være ganske stor om et senter for eksempel kjøper inn hundre gummistrikker versus hundre stoffstrikker.

Gründer Vegard Hjelmen. (Foto: Norgesbeast)

– Hvem er det dere konkurrerer mot?

– Vi konkurrerer mot de store aktørene som har flere typer strikker. Forskjellen er at vi i Norgesbeast har en annen type stoff, en blanding av bomull og polyester, som gjør at stoffet kjennes mer behagelig. Det er skikkelig arbeid og kvalitet – noe jeg tror vil trumfe gjennom på lengre sikt.

I første fase har Norgesbeast fokusert på damestrikker, men jobber nå med både herre og unisex-modeller som skal passe for større lår.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]