Temper er et nytt online treningstilbud som bruker toppidrettsutøvere som rollemodeller for folk som er nysgjerrige, tvilende eller søkende etter kunnskap og motivasjon om trening. Gründerne bak selskapet – de tidligere PT-ene Peter Strandos og Sivert Jessen – sikter mot 10 000 abonnenter i løpet av de neste 12 månedene.
– Vi har ekstremt mange spennende planer! Dette er bare et førsteutkast, fastslår Peter Strandos.
Sammen med jevngamle Sivert Jessen har den relativt unge gründeren flere år bak seg med å klekke ut ideer til hvordan man skal få flere mennesker til å trene. Etter en berg-og-dalbane de siste årene har de nå lansert onlineplattformen Temper.
Temper tilbyr treningsvideoer og treningskurs innen flere forskjellige treningsformer og idretter – alle frontet av mer eller mindre kjente toppidrettsutøvere som har førstehåndskunnskap om sin egen idrett.
Men veien frem til dagens resultat har vært broket for de to tidligere personlige trenerne.
Feilet i første forsøk
Tankene om å skape noe meningsfullt kom da de gikk på skole for å bli personlige trenere.
– Vi følte begge to at det var lite fokus på mentalitet og mental helse, og ønsket mer fokus på det. Vi gikk inn i PT-bransjen med dette ønsket, men oppdaget at vi fungerte mer som «psykologer» enn vi var ute i studio, forteller Strandos.
Det opplevdes feil og duoen sluttet som personlige trener for å bygge opp en digital tjeneste hvor fokus skulle ligge like mye på mental trening som fysisk trening.
– Vi bygde opp det på nett med oss selv som coacher, men fant ut at det ikke fungerte fordi vi ikke hadde nok kompetanse. Vi feilet – og spurte oss selv; hva gjør vi nå?
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]
Eksperimenterte på seg selv
I dette mellomrommet ble det tenkt en del tanker på riktig retning for drømmen om å skape noe som skulle bidra til å få flere i aktivitet. Strandos’ valg var selv å fokusere på tøff trening for å øke egen forståelse av kroppens respons og sammenhengen mellom det mentale.
Han meldte seg på NRK-programmet «Norges tøffeste», kom helt til finalen – men måtte se seg slått av vinneren Isak Dreyer. Men det innebar læring.
– Både jeg og Sivert var våre egne eksperimentert for å finne ut hva som fungere. Underveis fant vi også ut at det var vanskelig å finne ut hvordan de beste av de beste innen forskjellige idretter trente, og det slo oss at dette skal vi bygge: Samle alle idretter på ett sted, på en plattform – og gjøre det tilgjengelig for «Ola Nordmann».

Både fysisk og psykisk
Gründerne tok utgangspunkt i amerikanske «Master Class» hvor kjendiser lager kurs innen de områdene de er profesjonelle. Tanken var å gjøre det samme i Norge innenfor trening.
Da startet jobben med å innhente informasjon om utøvere, etablere kontakt, lære seg film og redigering, markedsføring, forhandlinger mv.
– Vi måtte lære mye på kort tid, og vi glemte å ta vare på oss selv. Etter hvert skjønte vi at målet vårt med Temper var større, fordi det er mange som er usikre på hva som driver dem i hverdagen. Derfor har vi også laget en egen plattform for mentalitet, som snart skal lanseres.
– Man må ha begge deler, både trening og mental trening. Man klarer ikke det ene uten det andre.
VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:
[slideshow_deploy id=’11726′]
Bredt tilbud til unge voksne
Den primære målgruppen for Temper er folk mellom 18 og 30 år.
– Mange av dem har sittet rolig i over to år, kanskje uten så mye sosial interaksjon og levd et annet liv enn det de har vært vant til. De har kanskje ikke lyst til å reise på studio, og da skaper vi et mellomledd hvor man kan bli kjent med øvelser og tilegne seg litt kompetanse for man tar steget over til et treningssenter, sier Strandos.
Onlinetilbudet til Temper omfatter områder og idretter som CrossFit, personlig trening, kosthold, boksing, triathlon, parkour, skating, fysiologi og motivasjon – og flere er underveis.
– Vi har allerede timevis med innhold, og over hundre videoer, forteller Strandos.
Instruktørbasen til Temper omfatter for eksempel Seher Kaya (crossfit), Markus Haugen (kosthold), Herman Brun (boksing), Julie Jespersen Hansen (triathlon) med flere.
– Vi har med mange gode folk, til og med en verdensmester. Vi setter innholdet i system for de flinkeste innen sine disipliner. De markedsfører dette overfor sine følgere – som igjen gir oss utøvernes troverdighet inn i vår plattform.
– Hvert kurs vi lager skal ha høy kvalitet og det er strukturert. Begynner en bruker på et kurs, begynner han på en reise hvor han kan øve seg stadig videre med kombinasjonen trening og hva som skjer i hodet når du trener.

Satt seg høye mål
Strandos påpeker at dette bare er starten. Fremover kommer en ny versjon av tilbudet som retter seg mot en dypere målgruppe: De som i dag ikke ser verdien av trening i det hele tatt, for eksempel de som lever i en spillverden med skjerm og stillesitting som hovedingredienser.
– For å gjøre en forskjell må vi treffe de som ikke allerede er truffet. Der kommer vi til å legge mye fokus fremover, fastslår Strandos.
– Hva er abonnementsmålet deres fremover?
– I løpet av 12 måneder skal vi ha 10 000 abonnenter!
– Hårete! Hvordan skal dere nå ut?
– Vi har jobbet med markedsføring i mange år og har god kompetanse, og vi har en automatisert markedsføringsplan som skal settes ut i livet når vi har akseptert et investortilbud. Med alle de vi kommer til å nå ut til, har vi kommet frem til at 10 000 absolutt er mulig!