annonse

annonse

Vil lage «Norges største treningssenterkjede»

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Thor-Ivar Hornnes vil samle alle de frittstående treningssentrene i «innkjøpskjeden» Instinct Fitness Partner for å oppnå stordriftsfordeler for deltakerne. For treningssentrene er det ingen binding og null kostnader.

– Det jeg vil få til er å samle alle de 400 frittstående sentrene under én felles fane for å kunne tilby stordriftsfordeler som de store kjedene har, forteller Hornnes.

Han har lang erfaring fra egen kjededrift med kjedene Shapes og Trimeriet, og har drevet i bransjen i ca. 40 år.

– Kongstanken er å gi de frittstående sentrene bedre arbeidsvilkår. Vi vil forhandle frem avtaler på for eksempel forsikring, strøm og mobiltelefoni – ikke bare produkter og tjenester som har å gjøre med drift av treningssenter, sier han.

Sistnevnte kan være alt fra medlemssystem og inkassotjenester til forbruksmateriell som papir og rengjøringsmidler.

Står helt fritt

Hornnes presiserer at det verken vil være bindingstid, kjøpeplikt eller skjulte kostnader. Ei heller «kick backs» på avtaler som deltakerne i sammenslutningen måtte inngå.

I praksis vil et gitt treningssenter som registrerer seg, få en login og tilgang på en leverandørliste med priser og betingelser for deltakerne i innkjøpskjeden.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

– Sentrene får tilgang til alle fordelene, men det er ingen kjøpeplikt og det koster ikke noe å være med. Når man er registrert får man tilgang på alt materiell; leverandørlisten, pluss mine erfaringer etter 40 år i bransjen: oppstartmanualer, arbeidsdokumenter etc.

– Sentrene får også tilgang til Instinct-merkevaren, uten kostnad, og det er fritt valg om man vil bruke den eller ikke, sier Hornnes – som legger til at hans oppgave blir å forhandle frem de aller beste avtalene for deltakerne.

Er en av leverandørene

– Ingen kostnader, ingen bindingstid og ingen «kick backs». Hva får du ut av dette?

– Jeg skal ikke melke kua, dette er ment som en vinn-vinn for sentrene. Min «win» er at jeg med utstyrsleverandøren Function Line er en av leverandørene på lik linje med alle andre.

– Hva er den største showstoppen?

– Kunsten er å få de frittstående sentrene til å senke skuldrene litt. Få dem til å forstå at de bare skal registrere seg som potensiell kunde, uten noen form for plikt. Så showstoppen er nok skepsisen: «Hvor er de skjulte bidningene?»

– Det som går igjen blant dem jeg har snakket med er at ideen må selges inn – den er nesten for god til å være sann.

– Hvis vi vrir litt på det, er jo dette en god mulighet for deg til å skaffe leads for å selge utstyr?

– Ja, det er det – og det skal jeg ikke legge skjul på. Tilbakemeldingene jeg har fått på det er at det er «fair». Men det er ingen kjøpeplikt.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Første mål er 50

Hornnes lanserer konseptet i midten av august i år.

– Hva er ambisjonene på kort og litt lengre sikt?

– Om fem år så har vi tatt dette til Skandinavia. Vi skal først få det til å fungere i Norge, så kan vi kopiere det til andre land.

– Hvor mange må du ha med for å ha forhandlingsmakt hos de forskjellige leverandørene?

– Vi må ha med 50, og det tror jeg skal gå fint. Målet er at vi er 50 sentre før neste sommer. Når toget begynner å rulle, vil vi få med alle, for det er ingen grunn til ikke å være med, avslutter Hornnes.

Her kan du sjekke ut konseptet.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]