annonse

annonse

Vil lage pluss med Minus+

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Treningsalliansen har utviklet sitt eget konsept for livsstilsendring, men ser nå på muligheten for å tilby dette til sentre utenfor kjeden.

Minus+ er Treningsalliansens eget konsept for vektreduksjon og livsstilsendring.

– Dette er en type konsept som treningssentre tradisjonelt har valgt å kjøpe fra tredjepart, men som vi valgte å gjøre in house for en stund siden. Vi får det akkurat som vi vil ha det, og vi kutter et mellomledd som også skal tjene penger. Et rimeligere og bedre alternativ til sentrene våre, mener vi, med potensiale for mye høyere inntjening, sier daglig leder Line Norum i Treningsalliansen.

Hun legger til at konseptet så dagens lys i fjor høst, men at man har drevet med videreutvikling frem til nå. Oppfølgingskurset er ennå ikke helt ferdig.

Ser på spredning utover kjeden

Minus+ konseptet fokuserer på vektreduksjon og helseeffekten som følger i kjølvannet av kilotapet.

«Minuset står for alt du ønsker å ta bort. Ekstra kilo eller dårlige vaner. Plusstegnet står for fordelene og helsegevinsten du vil oppleve.», heter det på de nye nettsidene til konseptet som hittil ikke er markedsført overfor potensielle kunder.

Training-People-190-683x1024Norum forteller at hovedmålgruppen er voksne damer mellom 35 og 65 år, men understreker at innholdet treffer alle.

– I dag er det 13 av våre sentre som tilbyr Minus+. Det synes vi er en god start.

  Er det kun sentre i Treningsalliansen som kan tilby dette?

– Ja, foreløpig er det i hvert fall det, men det kan hende vi har noen spennende planer på gang… Vi ser på muligheten til å tilby konseptet også utenfor kjeden, men utviklet det først og fremst for egne sentre.

Kutt av ledd gir økt fortjeneste

Hva det koster å tilby et slikt konsept?

– Bortsett fra innholdet, som er utviklet av flere av Treningsalliansens kompetansepersoner på området, er det prisingen vi er mest stolte av. Når vi går sammen om å gjøre et slikt prosjekt blir det ikke store kostnaden på hver, sier Norum.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Treningsalliansens sentre betaler 200 kroner per måned for å kjøre konseptet. Det dekker oppfølging av kursholdere, litt avskrivinger og videreutvikling.

– Måltidserstatteren Kickstart+ er vi også veldig stolte av. Ved å kutte et ledd har vi mulighet til å øke fortjenesten for sentrene betraktelig i forhold til det de har hatt med eksterne leverandører. Kostnader for kurs og markedsføring kommer i tillegg til månedsavgiften, men sentrene bestemmer selv hva de vil være med på.

Kan være en leadsgenerator

Norum forteller at de konkurrerer med tilbydere som Xtravaganza og Easy Life, som også tilbyr livsstilsendringskonsepter til treningssentre.

– Men med våre priser, og et godt innhold, er det kun ett av sentrene våre som har valgt å beholde en konkurrent. De ønsker forståelig nok ikke å bytte ut noe de har stor suksess med. Og så lenge markedet vårt er våre egne sentre, har vi tatt en ganske stor markedsandel.

Må man være medlem ved et senter for å benytte seg av Minus+ eller vil det også fungere som en leadsgenerator for sentrene?

– Det kan også fungere som leadsgenerator. Vi ser imidlertid foreløpig at det er egne medlemmer det er enklest å nå. Det har å gjøre med at vi har oppmerksomheten deres allerede, og lettere kan formidle budskapet til dem, sier Norum.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]