annonse

annonse

Vil utdanne flere kettlebell-trenere

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

I samarbeid med Active Education setter Coach Allan opp kurs for trenere som vil sertifisere seg som kettlebell-instruktører.

Gjennom fjoråret jobbet Allan Fallrø og Lars Reiten fra Sport Performance sammen med Active Education for å utvikle et samarbeid der Master Trainer i kettlebells, Allan Fallrø, skal inn i Active-systemet for å holde kurs og utdanne kettlebells-instruktører level 1 og level 2.

Kursene skal foregå med en kombinasjon av fysisk og digital undervisning, og første kurs skal avholdes i løpet av våren.

Mats Hansen i Active Education forteller at de ser et stort behov for videre kursing innen bruk av kettlebells etter at deres studenter har gjennomført en årsenhet som personlig trener.

– Vi ser at layouten på sentrene har endret seg de siste årene og kundene vil lære mer avanserte øvelser innen funksjonell trening. Da er det viktig med kompetanseheving for trenerne, slik at de kan holde seg oppdatert, sier han.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Viktig med kunnskap

Allan Fallrø, «Coach Allan», har holdt kettlebells-kurs siden 2009. Han forteller at populariteten til «kula» har stadig blitt større.

– Da jeg startet opp med dette var det kun jeg som drev med det, og enkelt dro litt på smilebåndet av det hele. Men i dag ser vi at kettlebells finnes over alt: De er på treningssentre, kontorer, hoteller og i private hjem – men det er langt fra alle som kan bruke dem. Kunnskapen har ikke fulgt populariteten.

Fallrø mener at det nye samarbeidet med Active Education vil utvide markedet for å bygge mer kompetanse i trygge former. Deltakerne vil også ha større forkunnskap enn det han har vært vant til, noe som gjør at gjennomføringstiden kan reduseres.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Markedet bestemmer

Planen er å starte opp første kurs lokalt i Trondheimsregionen, men tilbudet skal skaleres opp nasjonalt. Deltakerantallet er satt til 20 personer per kurs for å kunne opprettholde kvaliteten. Hvor mange kurs det blir, bestemmer markedet.

Selve sertifiseringen skjer over to dager, der deltakerne kan ta level 1 en dag og level 2 dagen etter. I forkant har deltakerne gjennomført fem uker med nettstudier for å tilegne seg den nødvendige teoretiske kompetansen.

– Hva vil dette koste?

– Vi kjører en introduksjonspris på 10 000 kroner nå i runde en. Da får deltakerne en omfattende undervisningsbolk digitalt og fysisk på level 1 og 2. Vi regner med å ha tilbudet oppe og gå i løpet av april/mai, sier Hansen.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]