annonse

annonse

Vind i seilene for BM Fitness

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

BM Fitness har signert flere sentre så langt i år, enn de gjorde i hele 2016. Trenden er at funksjonelt utstyr har blitt «mainstream».

BM Fitness har så langt doblet innsalget i forhold til samme tid i fjor. Så langt i 2017 har selskapet signert flere sentre enn det gjorde i hele 2016, opplyser daglig leder Øyvind Lund Børresen.

– Salgsavdelingen har gjort en utmerket jobb i 2016, og etablert gode relasjoner med nye kunder og videreutviklet de vi kjente til fra før. Dette høster vi av nå, fastslår han.

Han legger til at selskapet også har økt andelen av betalte servicer, som har medført at de har blitt nødt til å investere i nye systemer for å kunne håndtere pågangen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Jeg føler vi er i ferd med å bli treningsbransjens svar på Skoda: Valget der du får mye for pengene, samtidig som vi er med på utviklingen og tilbyr utstyr og service helt på høyde med dyrere merker. Dette er en posisjon og sammenligning vi gjerne tar.

Mest i småby og tettsteder

Er det nye eller eksisterende som drar veksten?

Daglig leder Øyvind Lund Børresen i BM Fitness.

– Veksten er todelt. Det er flere nye sentre fra eksisterende aktører. En del helt nye små sentre på mindre steder, gjerne fysioterapeuter eller idrettslag som ønsker å utvikle produktet sitt. Vi har også vunnet noen fine anbud og innkjøpskonkurranser. Samtidig har vi klart å ivareta eksisterende kunder, og fått suppleringsordre av disse.

Hvordan slår dette ut geografisk? Er det Trøndelag som er primærområdet fremdeles eller har dere flyttet dere sør- og nordover?

– Trøndelag er vårt hjemmemarked, og på supplering og bedriftsrom etc. er det her vi har flest kunder. Nyetableringene er geografisk spredd. Men vi ser at vi ikke har så mange kunder i de største byene. Vi leverer mest i mindre byer og tettsteder. Dette er aktører som ofte er veldig bevisste på pris, og ønsker å få mest mulig ut av hver krone de bruker på utstyr.

Fra nisje til mainstream

Lund Børresen konstaterer at vridningen mot funksjonelt utstyr fortsetter.

– Vi opplever at trening inspirert av crossfit og crosstraning har gått fra å være et nisjeprodukt til å være mainstream, og en del av også mindre sentres oppsett, forteller han.

– Dessuten har vi stor etterspørsel etter våre enkle, men driftssikre kardio-linjer. Vi opplever at mange kunder har brent seg på å kjøpe mye teknologi som er dyrt å reparere og har flere feilkilder. Selv om vi gjerne leverer high-end møller med touch-skjerm og internett integrasjon, er våre solide travere storselgerne.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]