annonse

annonse

Skal vise styrke i Trondheim

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

I nye lokaler og med utstyr for den mest kresne, skal Legacy Gym tilby et senter for «de som vil noe mer med treningen sin».

Legacy Gym er tuftet på tidligere Råsterk styrkegym. Råsterk måtte flytte fra sine etablerte lokaler på Melhus på grunn av støyproblematikk. Eier Frode Holthe forteller at det til slutt ikke var noen vei utenom.

– Vi hadde et lokale på Melhus der det var leiligheter over, og vi fikk etter hvert et støyproblem. Det var et ganske røft styrkegym med styrkeløftklubb og Strongman-team. Til slutt koblet beboerne inn kommunen og vi måtte foreta støytesting. Vi kom aldri under lovlig grense uansett hvor mye ressurser vi satt inn – og vi bestemte at vi måtte sette opp senteret en annen plass.

– Valget falt på Tiller i utkanten av Trondheim: Et gammelt lagerlokale på 500 kvadratmeter som ble pusset opp. Det ble såpass mye større enn det tidligere senteret, så Holthe fikk med seg nye medeiere. Navnet ble endret til Legacy Gym.

– De nye medeierne er folk med kompetanse som har vært i bransjen i mange år, og det gir oss flere strenger å spille på, fastslår Holthe.

For de som krever litt mer

Han forteller at treningssenteret S.P.A.R.T.A. i Ås er brukt som inspirasjonsmodell for Legacy.

Frode Holthe i Legacy Gym

– Vi er fascinert over det konseptet de har og Legacy er støpt litt i samme form som det senteret; samme type innhold av løfteplattformer, rack og utstyr generelt sett – så S.P.A.R.T.A. har vært en mal, uten at vi har kopiert det.

LES OGSÅ: Go Big or Go Home

Målgruppen til Legacy er ifølge Holthe alle, men han påpeker at de legger til rette for de som krever litt mer av senteret sitt enn et vanlig standard treningssenter.

– Vi kaller oss et prestasjonsgym. Vi har veldig høyt nivå på utstyret, blant annet alt av Strongman-utstyr. Vi har en kroppsbygger- og fitnessklubb og vi skal etter hvert få opp en Crossfit Box.

– Om verdens sterkeste mann kommer inn og skal ha en økt, har vi alt som skal til for den biten. Og om det kommer inn en eldre mann med ryggproblemer, så har vi også lagt til rette for det med utstyr og kompetanse, sier Holthe.

Samarbeider med kampsport

– Trondheim er kanskje den byen i Norge med tøffest konkurranse. Flere har måttet legge inn årene. Hvordan skal dere hevde dere?

– Vi skiller oss ut i forhold til alle andre sentre i Trondheim, og det spiller vi på. Vi har alt innen styrke – og om du er aktiv utøver eller ikke; dette er plassen du vil trene på hvis du vil noe mer med treningen din. Åtti prosent er fornøyd med det vanlige tilbudet i markedet, og så har du 20 prosent som krever noe mer. Vi skal holde oss innen den prosenten – og der er det nok av medlemmer å ta av i Trondheim og omegn.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Holthe forteller at de nylig også inngikk et samarbeid med MMA Trondheim.

– Deres medlemmer skal bruke oss som styrketreningsplass. Vi skal også tilby egen gruppetrening med MMA-utøverne for våre medlemmer, slik at samarbeidet også kommer dem til gode.

Litt frem i tid er planen å utvide samarbeidet og få en egen Tiller-avdeling for MMA Trondheim som ligger på Lade, på andre siden av byen.

– Vi har tilgang på et lokale på 300 kvadratmeter som vi skal ta i bruk etter hvert. Da er det muligheter for å få inn MMA Trondheim der, for de har et stort kundegrunnlag på vår side av byen. Dermed får vi kampsport og alt annet under samme tak.

Vil ha ren profil

Legacy Gym har ca. 100 medlemmer i dag. Holthe forteller at ambisjonen ett år fremover er å ligge på mellom 300 – 400 medlemmer.

– Da har vi det veldig bra, for vi har lave leiekostnader. Det gir oss et lavt nullpunkt som er en fordel i forhold til konkurrentene. Så det ser ganske lyst ut!

– Med den valgte profilen på senteret, er dere med på Rent Senter i regi av Antidoping Norge?

– Vi er ikke med ennå, men det er noe vi tenker på. Vi har jo en styrkeløftklubb i lokalene og den er underlagt Antidoping Norge og testing. Vi vil ha en ren profil, så vi ser helt klart på å være Rent Senter. Men det er kostbart, så vi tar det på sikt, sier Holthe.

LES OGSÅ: Legger ned senter i Trondheim

LES OGSÅ: Hit the Gym kaster kortene

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]