annonse

annonse

– Voksende marked for brukt utstyr

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

TheraTrade startet opp ved en tilfeldighet, men det siste året har Jan Kristian Bürger fokusert hundre prosent på salg av fabrikkrenovert treningsutstyr.

Mannen bak TheraTrade jobbet i rådgivningsbransjen, og startet med å formidle utstyr for å hjelpe noen kunder.

– De fikk verken finansiering for å kjøpe eller kjøpt av de store leverandørene på grunn av mangel på kapital. I min jobb i rådgivningsbransjen kom jeg over utstyr, og hjalp til – så TheraTrade er egentlig startet ved en tilfeldighet, forteller Bürger.

Det ene førte til det andre. Flere lurte på om han kunne hjelpe.

– Da ble det mer kjøp av utstyr som utviklet seg til renovering, hvor alt blir tatt fra hverandre, overhalt og lakkert opp. Vi jobber hovedsakelig med LifeFitness, Precor og Technogym, som er gode slitemaskiner, og leverer til treningssentre, fysioterapi, sykehus mv.

Opp mot halv pris

Bürger forteller at kundegruppen er diversifisert.

– Vi selger tvers gjennom hele markedet. Det er klart at de store kjedene og de som ønsker seg nytt og helt topp fra første stund, kjøper utstyr direkte – men vi har alt fra store kunder som har gode veldrevne sentre, til de som starter opp og de midt i mellom.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Han legger til at prisen på renovert utstyr kan gi en besparelse på 40 til 50 prosent i forhold til nytt.

– Er det kun kontantsalg eller er det islett av finansiering som jo er utberedt i bransjen?

– Vi har noe leasing som går via ulike finansieringskilder, men hovedsakelig snakker vi om kontantkjøp.

– Hvordan er volumet?

– Det har vært litt varierende. Vi har hatt mye salg i 2016 og 2017, så markedet er voksende. Dessuten har vi utvidet med teknisk service og serviceavtaler – og det har vi merket er et viktig element i leveransene. Vi får en del nye kunder og mersalg på at vi selger produktene med garanti, sier Bürger.

Ser gjerne tettere samarbeid

– Jobber dere i konkurranse med leverandørene eller er det også samarbeid?

 

Daglig leder Jan Kristian Bürger i TheraTrade merker veskt i markedet for renovert treningsutstyr. (Foto: theraTrade)

– Vi samarbeider med noen leverandører, men selvfølgelig er det en viss konkurranse. Jeg opplever likevel at vi ikke har hundre prosent den samme kundegruppen, sier Bürger.

Filosofien er som følger: Det er ikke alle som har mulighet til å handle nytt, og selger ikke TheraTrade til dem, ville det uansett ikke blitt noe salg for leverandørene av merkevarene.

– Slik sett er det god markedsføring for leverandørene ved at kundene likevel har topputstyr, hevder Bürger.

Han legger til at han ser nytten av å kunne jobbe tettere med de største utstyrsleverandørene i Norge.

– Som ved for eksempel bilkjøp er det alltid noen som bare skal ha nytt, men der eksisterer det både nytt og bruktmarked. Så jeg tenker at vi kan gå mye tettere sammen i markedet enn vi gjør nå.

Jobber for vekst

Utstyret som renoveres kjøpes inn gjennom alle kanaler, ifølge Bürger: Overtakelse av utstyr fordi en aktør bytter merkevare, konkursbo og mye fra utlandet.

– Vi ønsker å ha gode priser og da trenger vi store volumer for å levere på det. Kjøper man én maskin her og der, blir det ofte vanskelig.

– Hvordan opplever dere konkurransen ellers?

– I Norge har vi ikke noen direkte konkurrenter, men det vi har sett i det siste er at noen polske selskaper kommer inn og ønsker å tilby utstyr. Vi har besøkt noen av dem og diskutert samarbeid, men vi ser ofte at kvaliteten er veldig variabel. Det er en utfordring hvis det kommer dårlig utstyr inn, og kundene opplever dårlige leveringer.

 – Hva er ambisjonene fremover?

– Vi jobber strategisk for å vokse, men vi skal ikke forbi LifeFitness og Technogym og bli den største leverandøren i Norge, fastslår Bürger.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]